Sisi langit

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Horizon.
Tungtung deuleu Bumi sakumaha katémbong ti wahana bulak balik Endeavour, 2002.

Sisi langit atawa tungtung langit atawa tungtung deuleu atawa horizon (ti basa Yunani orizein anu boga harti "ngawatesan") nyaéta gurat anu misahkeun bumi ti langit. Leuwih benerna, sisi langit nyaéta gurat anu ngabagi arah gurat nu katémbong ku urang kana dua kategori: arah gurat panempo anu motong beungeut Bumi, jeung anu henteu. Di réa patempatan, sisi langit kahalangan ku tatangkalan, wangunan, gunung, jeung nu sarupana.


Nulis.jpg