Skétbor

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Skétbor nya éta kaulinan anu asalna ti nagara California.[1] Mimiti aya pertengahan warsih 1940-1950an sabot peselancar ti California Amérika hayang néangan hiji hal pikeun ditumpakan sabot cai sagara euweuh ombak maké papan seluncur maranéhanana. [1] Dina taun 1940 nepi ka 1950 kaulinan skétbor mimiti aya.[1] Papan kahiji dijieun kalayan papan anu dibéré ban ti roller skate.[1] Tuluy, warsih 1970-an, Frank Nasworthty nyieun ban skateboard jeung bahan polyurethane atawa dawam disebut cadillac.[2] Manéhna ngaharepkeun ambéh jelema lian bisa meuli papan skét sarta makéna.[2] Loba pausahaan mimitian nyieun truck (gandar kikiping) kalayan ngagambar husus pikeun para skater.[2] Pangusaha pabrik mimitian ngayakeun panalungtikan kalayan menggabung bahan eksotik kalayan metal , kawas fiberglas sarta aluminium.[2] Warsih 1980an, dina période ieu dimimitian ku pausahaan skétbor anu dikokolakeun ku nu sok maraén skétbor. [2] Fokus awalna nya éta di jalur vert anu nandangan skateboarding. [2] Titimuan no-hands aerial (ollie) ku Alan Gelfand di Florida dina 1976 sarta grabbed aerial ku George Orton sarta Tony Alva di California, nyieun trick ieu dipigawé para skater pikeun témbong di ramp vertical.[2] Warsih 1990an nepi ka ayeuna digenerasi ayeuna skateboarding didominasi kalayan street skating. [2] Kalayan rubak papan 7 nepi ka 8 inci sarta panjang 30 nepi ka 32 inci. [2] Ukuran kikiping relatif leutik ambéh papan kasampak leuwih caang, sarta ambéh kikiping muter leuwih gancang, jeung kitu nyieun trik leuwih gampang beunang.[2] Wangun kontemporer skateboard dipibanda ti freestyle papan 1980 jeung wangun sarta rubak relatif heureut anu pohara simetris. [2] Wangun ieu geus jadi standar dipertengahan 1990an.[2]


Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. a b c d (id)Permainan skateboard (diaksés tanggal 27 November 2011)
  2. a b c d e f g h i j k l (id)Sejarah skateboard (diaksés tanggal 27 November 2011)


Nulis.jpg