Skotlandia

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Scotland
Bandéra Skotlandia Standar Karajaan Skotlandia
Motto
In My Defens God Me Defend (Basa Skot)
(mindeng disingket In Defens)
Lagu
Flower of Scotland atawa God save the Queen– tempo Lagu Kabangsaan Skotlandia
Location of Skotlandia
Ibu kota Édinburgh
55°57′N 3°12′W
Kota panggedéna Glasgow
Basa resmi Inggris, Gaelik
Basa régional Skot1
Grup étnis  89% Skot, 7% Inggris, Irlandia, Wels, 4% séjén[1]
Pamaréntah
 -  Raja/Ratu Elizabéth II
 -  Menteri Kahiiji Alex Salmond
 -  Perdana Menteri Britania Raya David Cameron
 -  Cai (%) 1.9
Populasi
 -  Perkiraan  mid-2010 5.222.100[2] 
 -  Sénsus 2001 5,062,011 
GDP (nominal) Perkiraan 2010
 -  Total GBP 139.774 billion[3] 
Mata uang Pound sterling (GBP)
Zona wanci GMT (UTC0)
 -  Usum panas (DST) BST (UTC+1)
TLD Internét .uk, .eu
Kode telepon +44
Patron saint St Andrew[4]
St Margaret
St Columba
1 Boh Skot jeung Gaelik Skotlandia dikenal resmi salaku basa asli dina Piagam Éropa pikeun Basa Régional atawa Minoritas;[5] Bòrd na Gàidhlig dipancénan, dina Undang-Undang Basa Gaelik (Skotlandia) 2005, ngalindung Gaelik salaku basa resmi Skotlandia, maréntahan "rasa sami" jeung basa Inggris.[6]

Skotlandia, atawa, Alba dina basa Gaelik Skotlandia, baheula mangrupa karajaan merdéka di bagian kalér pulo Britania. Dina kaping 26 Maret 1707, Karajaan Skotlandia ngahiji jeung karajaan Inggris nu engké jadi "Karajaan Britania Raya" jeung ahirna "Himpunan Karajaan Britania Raya jeung Irlandia Kalér".

Réferénsi[édit | sunting sumber]

  1. "Registrar-General's Mid-2005 Population Estimates for Scotland". UK: Gro-Scotland. 16 Pébruari 2010. Diarsipkan dari yang asli pada 15 Pébruari 2008. Diakses pada 30 April 2010. 
  2. "Population of Scotland at its highest since 1977", STV, 2011-04-27. Disalin 2011-04-27.
  3. Scottish National Accounts Project. Gross Domestic Product in Current Prices for Scotland, 2010 Q4, Edinburgh: Scottish Government, 11 Agustus 2010, diakses pada 2 Juli 2011 [tumbu nonaktif]
  4. "St Andrew—Quick Facts". Scotland.org—The Official Online Gateway. Diakses pada 2 Désémber 2007. 
  5. "European Charter for Regional or Minority Languages"[tumbu nonaktif] Scottish Government. Retrieved 27 September 2007.
  6. Macleod, Angus "Gaelic given official status" (22 April 2005) The Times. London. Retrieved 2 August 2007.

Tempo ogé[édit | sunting sumber]


Gnome-globe.svg