Snow Patrol

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Personil Snow Patrol ti kénca ka katuhu: Nathan Connolly, Gary Lightbody, Jonny Quinn, Tom Simpson, Paul Wilson

Snow Patrol nya éta grup musik rock alternatip asal Skotlandia anu ayeuna ngabasis di Bangor, Irlandia Kalér[1][2]. Snow Patrol dibentuk ku Mark McClelland jeung Michael Morrison[1]. Personil Snow Patrol diantarana: Gary Lightbody (vokal, piano, gitar), Jonny Quinn (drum, perkusi), Nathan Connolly (gitar, backing vocal), Paul Wilson (bass, backing vocal) jeung Tom Simpson (keyboard)[1]. Anggota asli Snow Patrol nu masih aya nepi ka ayeuna ti mimiti ieu grup dibentuk nya éta Lightbody jeung Quinn wungkul[2]. Dina awal karirna, Snow Patrol ngarilis 3 album EP (Extended Play) jeung album studio SONGS FOR POLARBEAR (1998) jeung WHEN IT'S ALL OVER WE STILL HAVE TO CLEAR UP (2001), tapi album-album ieu kurang suksés di Pasar musik[1]. Baheula Snow Patrol sok disebut Polar Bear lantaran album Songs for Polarbear anu dirilisna[1].

Diskografi[édit | sunting sumber]

Taun 1998, Snow Patrol ngarilis album SONGS OF THE POLARBEARS, anu diteruskeun ku abum WHEN IT'S ALL OVER WE STILL HAVE TO CLEAR UP (2001)[2]. Taun 2003, Snow Patrol ngarilis album FINAL STRAW[2]. Album EYES OPEN dirilis taun 2006, diterusken ku album A HUNDRED MILLION SUNS taun 2008[2]. Album FALLEN EMPIRE anu dirilis taun 2011 ieu[2].

Référénsi[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e patrol/ Snow Patrol-Kapanlagi.com (diaksés tanggal 6 Nopémber 2011)
  2. a b c d e f (en)Snow Patrol-Lastfm.com (diaksés tanggal 6 Nopémber 2011)
Nulis.jpg