Solat

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Panneau travaux.png Artikel ieu keur dikeureuyeuh, ditarjamahkeun tina basa Indonesia.
Bantosanna diantos kanggo narjamahkeun.

Solat (atawa mindeng ditulis solat,solat,sholat) ngarujuk ka salah sahiji ritual ibadat pangagem ageman Islam. Sacara basa solat asalna ti basa Arab anu ngabogaan harti: do'a. Sedengkeun nurutkeun istilah solat bermakna sauntuyan kagiatan ibadah husus atawa nu tangtu anu dimimitian kalawan takbiratul ihram sarta dipungkas kalawan salam. Prakték solat kudu luyu kalawan sagala petunjuk tata cara Rasulullah SAW minangka figur pengejawantah paréntah Alloh SWT. Rasulullah SAW bersabda, Shalatlah maranéh luyu kalawan naon anu maranéh tempo kuring mempraktikkannya. (HR Bukhari-muslim).

Nulis.jpg