Sosiolinguistik

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Sosiolinguistik nyaéta kajian interdisipliner anu maluruh pangaruh budaya kana hiji basa nu dipaké ku pamaké basa di wewengkon nu tangtu. Dina hal ieu basa raket pisan patalina jeung balaréa hiji wewengkon minangka subyek atawa palaku berbahasa minangka pakakas komunikasi sarta interaksi antara kumpulan anu hiji jeung anu séjén.


Nulis.jpg