Sosis

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Sosis

Sosis nya éta kadaharan anu dijieun tina daging hayam, daging sapi, daging babi, jeung sajabana anu geus digiling, dilembutkeun sarta dibéré bungbu, dibungkus anu bentukna buleud panjang kawas peujit sato dina kaayaan atah atawa dikulub. [1]

Cara Nyieunna[édit | sunting sumber]

Cara nyieun Sosis lamun maké mesin

Nalika masak sosis aya sawatara tahap anu kudu dipigawé, nya éta kyuring, nyieun adonan, ngisian solongsong, ngulub, sarta digodog. [1] Mimitina daging hayam dibersihkeun tuluy dipisahkeun ti tulangna sarta diiris lembut. [1] Sanggeus éta daging hayam, uyah, és batu, jeung Phosmix MP dihjikeun dina blénder. [1] Lemak, tipung sagu, susu skim, bungbu, sarta sésa és diasupkeun kana blénder, tuluy giling bari ditambahkeun minyak goréng. [1] Adonan anu geus digiling lemes salila ieu, tuluy ditambahan squit anu bagian tungtungna geus dipasang casing, atawa maké mesin Filling sosis. [1] Sanggeus éta adonanm diasupkeun kana casing, tuluy talian tungtung casingna maké benang. [1] Adonan nu geus diasupkeun kana casing dikulub dina suhu 60 0C salila 45 menit. [1] Nalika ngulub, usahakan suhu tetep stabil salila 45 menit, make térmométer. [1] Sosis anu geus asak bisa bisa langsung didahar. [1]

Nilai Gizi[édit | sunting sumber]

Sosis mangrupa produk olahan daging ni miboga kandungan nilai gizi nu hadé. [2] Komposisi gizi sosis béda-béda gumantung kana jenis daging nu dipakéna.[2] Produk olahan sosis kaya energi jeung bisa dipaké salaku sumber karbohidrat. [2] Katangtuan kualitas sosis dumasar Standar Nasional Indonesia (SNI 01–3820-1995) nya éta: kadar cai maksimal 67 persen, abu maksimal 3 persen, protéin minimal 13 persen, lemak maksimal 25 persen, sarta karbohidrat maksimal 8 persen.[2]


Nulis.jpg



Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e f g h i j Sosis (Diakses tanggal 17 November 2011)
  2. a b c d Nilai Gizi (Diakses tanggal 17 November 2011)