Standardized moment

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Dina probability theory jeung statistik, kth standardized moment tina probability distribution nyaeta μkk, numana μk ngarupakeun kth momen mean jeung σ ngarupakeun simpangan baku.

Standardized moments katilu jeung kaopat digunakeun keur ngartikeun skewness jeung kurtosis.

Informasi saterusna ngeunaan "momen", bisa konsultasi ka Wolfram Research's [mathworld website].