Stasion Kyoto

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
京都駅
(Stasion Kyoto)
JR Kyoto Station.JPG
Panto utama Stasion Kyoto.
Lokasi
Préféktur Kyoto
(Tempo stasion sejen di préféktur ieu)
Kota Kyoto
Ward Shimogyo Ward
Alamat lengkep 8-3, Higashi-Shiokoji Takakuracho
(Alamat dina Basa Jepang) 京都府京都市下京区東塩小路高倉町8-3
Sajarah
Taun dibuka 5 Pébruari 1877
Informasi sejen
Jalur pakait
JR Central
Tōkaidō Shinkansen
JR West
Biwako Line
JR Kyoto Line
Nara Line
Sagano Line
Kintetsu
Kyoto Line
Kyoto Municipal Subway
Karasuma Line

Koordinat: 34°59′08″N 135°45′32″E / 34.98561°N 135.758915°E / 34.98561; 135.758915 Stasion Kyoto (京都駅 Kyōto-eki?) nyaéta titik patalimarga utama di Kyoto, Jepang. Stasion ieu ngarupakeun stasion karéta nomer dua panggedéna di Jepang (sanggeus Stasion Nagoya) sarta mangrupakeun salah sahiji bangunan panggedéna di dunya, ngahiji jeung mall pangbalanjaan, hotél, movie theater, Isetan department store, sarta sababaraha fasilitas pamaréntah. Oge ngarupakeun Kyoto City Air Terminal nepi ka 31 Agustus 2002.

Jalur[édit | sunting sumber]

Station Kyoto ngalayanan sababaraha jalur di handap ieu:

Salian ti di luhur, jalur dihandap ieu ngaliwatan Stasion Kyoto:

Trek Shinkansen
Trek Jalur Nara

Peron karéta[édit | sunting sumber]

JR[édit | sunting sumber]

0 Jalur Hokuriku Limited Express "Raichō", "Thunderbird" tujuan Fukui, Kanazawa, Toyama
Chūō Line Limited Express "Shinano" tujuan Nagano
Takayama Line Limited Express "Hida" tujuan Takayama
Sleeper Limited Express "Nihonkai" tujuan Aomori
Sleeper Limited Express "Twilight Express" tujuan Sapporo
Sleeper Express "Kitaguni" tujuan Niigata
Sleeper Express "Ginga" tujuan Tokyo
Biwako Line Limited Express "Biwako Express", "Haruka"
Biwako Line Special Rapid Service
tujuan Kusatsu, Maibara
2 Biwako Line tujuan Kusatsu, Maibara, Nagahama, Tsuruga (Sababaraha kareta indit ti trek 0 jeung 3.)
3 Kosei Line tujuan Katata, Ōmi-Imazu (Sababaraha kareta indit ti trek 0 atawa 2.)
4 JR Kyoto Line (mainly local trains) tujuan Shin-Ōsaka, Osaka, Sannomiya, Nishi-Akashi (Sababaraha kareta indit ti trek 6.)
5 JR Kyoto Line (mainly Special Rapid Service and Rapid Service) tujuan Shin-Ōsaka, Osaka, Sannomiya, Himeji (Sababaraha kareta indit ti trek 6.)
6, 7 Kinokuni Line Limited Express "Kuroshio", "Ocean Arrow" tujuan Wakayama, Shirahama, Shingū
Limited Express "Super Hakuto" tujuan Tottori, Kurayoshi
Sleeper Limited Express "Naha", "Akatsuki" tujuan Kumamoto, Nagasaki
Limited Express (from Hokuriku Line, Tōkaidō Line) tujuan Osaka
8, 9, 10 Nara Line tujuan Uji, Jōyō, Nara
30 Kansai Airport Limited Express "Haruka" tujuan Kansai International Airport (Sababaraha kareta indit ti trek 6 atawa 7.)
31 Sanin Line Limited Express "Kinosaki", "Hashidate", "Tamba" tujuan Fukuchiyama, Kinosaki-Onsen, Amanohashidate (Sababaraha kareta ngaranna "Tamba" indit ti trek 30.)
Sanin Line Limited Express "Maizuru", "Tango Discovery" tujuan Higashi-Maizuru, Kurihama (Sababaraha kareta ngaranna "Maizuru" indit ti trek 30.)
Sagano Line tujuan Kameoka, Sonobe, Fukuchiyama (local trains)
32, 33 Sagano Line tujuan Kameoka, Sonobe, Fukuchiyama (Rapid Service jeung kareta lokal)
34 Sagano Line Panto kaluar
11, 12 Tōkaidō Shinkansen tujuan Nagoya, Tokyo
13, 14 Tōkaidō Shinkansen tujuan Shin-Ōsaka, Hiroshima, Hakata

Kintetsu[édit | sunting sumber]

1 Limited Express trains tujuan Yamato-Saidaiji, Nara, Kashiharajingu-mae, Yoshino, Ise, Shima
2, 3 Kareta lokal jeung ekspres tujuan Tambabashi, Shin-Tanabe, Yamato-Saidaiji, Nara, Tenri, Kashiharajingu-mae, Yoshino

Kyoto Subway[édit | sunting sumber]

Nomer stasion nyaeta K11.

1 Southbound trains tujuan Takeda, Shin-Tanabe
2 Northbound trains tujuan Kokusaikaikan

Stasion padeukeut[édit | sunting sumber]

« Service »
West Japan Railway Company (JR West)
Jalur Tōkaidō (Biwako Line, JR Kyōto Line), Kosei Line
Yamashina
 
Special Rapid Service
 
Takatsuki
Yamashina
 
Rapid Service
(in the morning and at night, Local trains when running on the Biwako Line)
 
Nagaokakyō
Yamashina
 
Lokal
(including Rapid Service between Takatsuki and Akashi)
 
Nishiōji
Jalur Nara
Terminus
 
Miyakoji Rapid Service
 
Tōfukuji
Terminus
 
Rapid Service
 
Tōfukuji
Terminus
 
Regional Rapid Service
 
Tōfukuji
Terminus
 
Lokal
 
Tōfukuji
Jalur Sagano(Jalur Sanin)
Terminus
 
Rapid Service
 
Nijō
Terminus
 
Local
 
Tambaguchi
Central Japan Railway Company (JR Central)
Tōkaidō Shinkansen
Maibara
-
Shin-Ōsaka
Kintetsu
Jalur Kyōto(Limited Expresses mimiti ti Kyoto)
Terminus
 
Express
 
Tōji
Terminus
 
Semi-Express
 
Tōji
Terminus
 
Local
 
Tōji
Kyōto Municipal Subway
Karasuma Line (K11)
Gojō (K10)
-
Kujō (K12)

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan