Stasion Meitetsu Gifu

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Keur station nu Central Japan Railway Company, tempo Stasion Gifu.
Stasion Meitetsu Gifu

Meitetsu Gifu Station (名鉄岐阜駅 Meitetsu Gifu-eki?) nyaeta terminal utama Kareta api Nagoya di Kota Gifu, Préféktur Gifu, Jepang. Salah sahiji tina dua stasion utama di kota salian ti JR Stasion Gifu.

Stasion ieu ganti ngaran ti Shin-Gifu Station (新岐阜駅 Shin-Gifu-eki?) dina 29 Januari 2005 basa layanan Rapid Limited Express anyar dibuka ka Chūbu Centrair International Airport.

Jalur[édit | sunting sumber]

Sajarah[édit | sunting sumber]

  • 11 Pébruari 1911: Stasion Nagazumi-cho mimiti dioperasikeun ku Mino Electric Railroad, Co.
  • 26 Désémber 1914: Stasion Shin-Gifu dioperasikeun ku Mino Electric Railroad muka Jalur Kasamatsu (kiwari Jalur Nagoya).
  • 28 Désémber 1928: Kakamigahara Railroad (kiwari Jalur Kakamigahara) mimiti dioperasikeun ti Stasion Nagazumi-cho.
  • 18 April 1948: Stasion Shin-Gifu di Jalur Meigi (kiwari Jalur Nagoya) disambungkeun ku Stasion Nagazumi-cho jeung Jalur Kakamigahara. Stasion Nagazumi-cho diganti ngaran jadi Stasion Shin-Gifu Eki-mae salaku bagean ti Jalur Inner Gifu City.
  • 25 Juni 1970: Jalur Kanda dibuka, ngahubungkeun ka Jalur Mino-machi.
  • 1988: Peron dibuka keur Trek 3 jeung 4 dilegaan, naekeun kapasitasna ti opat ka dalapan kareta.
  • 1 Januari 2005: Stasion ganti ngaran jadi Stasion Meitetsu Gifu.
  • 1 April 2005: Trek 7 jeung Stasion Shin-Gifu Eki-mae ditutup.
  • 24 Juni 2006: Shin Gifu Department Store dibongkar jeung diwangun panto asup stasion anyar.
  • 14 Juli 2007: Pintu asup ka stasion rengse diwangun.

Stasion sejen[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]