Stasion Meitetsu Nagoya

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Stasion Meitetsu Nagoya (名鉄名古屋駅) nyaeta terminal utama Nagoya Railroad (Meitetsu). Ampir kabeh kareta di jalur utama Meitetsu ngaliwatan ieu stasion. Mimiti 29 Januari 2005, layanan anyar Rapid Limited Express dioperasikeun ka Chūbu Centrair International Airport (Centrair/Central Japan International Airport).

Ieu stasion diwangun sahandapeun Meitetsu Department Store, sanajan kitu daerah stasion rada sempit keur jumlah panumpang nu loba, tapi geus teu mungkin digedean deui. Sabab kitu, di ieu stasion tempat nunggu panumpang dipisahkeun dumasar ka tujuan. Panumpang kudu nungguan di tempat tunggu tujuanna.

Stasiun ieu padeukeut jeung Stasion JR Nagoya, terminal JR Central Jepang, jeung Kintetsu Nagoya Station, terminal Jalur Kintetsu Nagoya Line.

Tempat naek[édit | sunting sumber]

Di Stasion Meitetsu Nagoya, tempat naek panumpang dipisahkeun dumasar kana tujuanna. Hal sejenna, kareta Meitetsu ngabogaan 2-panto jeung kareta 3-panto, sabab kitu panumpang kudu nunggu di tempat naek dumasar kana hurungna lampu.

Track No.1 (tujuan Ichinomiya, Gifu, Tsushima, Iwakura, Inuyama and Kani)

  • Blue Spot
tujuan Meitetsu Gifu (liwat Konomiya jeung Meitetsu-Ichinomiya)
Rapid Ltd. Exp., Limited Express, Rapid Express, Express and Semi Express
  • Yellow Spot
tujuan Meitetsu-Ichinomiya and Meitetsu-Gifu (liwat Sako, Sukaguchi jeung Shin-Kiyosu)
Local
Sanajan kitu, ngan saeutik kareta tujuan Gifu, sabab kitu kudu ngagunakeun kareta lokal tujuan Tsushima atawa pindah jalur di Sukaguchi.
  • Green Spot
tujuan Inuyama and Kani (liwat Iwakura jeung Konan)
Rapid Express, Express and Semi Express
  • Light Blue Spot
tujuan Nishiharu jeung Iwakura
Local
  • Purple Spot
tujuan Tsushima, Saya jeung Yatomi (liwat Sukaguchi)
Rapid Express, Express, Semi Express and Local

Track No.2 (tujuan Ichinomiya, Gifu, Tsushima, Iwakura, Inuyama jeung Kani)
Track No.3 (tujuan Higashi-Okazaki, Toyohashi, Nishio, Kowa, Utsumi jeung Central Japan International Airport)

  • Ieu trek ngan dipake keur panumpang nu pesen tempat diuk keur Rapid Ltd. Exp. jeung Limited Express jeung nu turun.

Track No.4 (tujuan Higashi-Okazaki, Toyohashi, Nishio, Kowa, Utsumi jeung Central Japan International Airport)

  • Blue Spot
tujuan Higashi-Okazaki ,Toyohashi jeung Nishio (liwat Narumi, Chiryu jeung Shin-Anjo)
Rapid Ltd. Exp., Limited Express, Rapid Express, Express jeung Semi Express
  • Yellow Spot
tujuan Toyoake, Chiryu jeung Higashi-Okazaki (liwat Horita and Narumi)
Local
  • Green Spot
tujuan Kowa, Utsumi jeung Central Japan International Airport (liwat Otagawa)
Limited Express, Rapid Express jeung Express
  • Light Blue Spot
tujuan Otagawa, Tokoname jeung Chita-Handa (via Oe jeung Otagawa)
Local

Pindah jalur[édit | sunting sumber]

Sajarah[édit | sunting sumber]

Ieu stasion dibuka dina tanggal 12 Agustus 1941 tur disebut stasion Shin-Nagoya samemeh ganti ngaran dina awal taun 2005.

Stasion padeukeut[édit | sunting sumber]