Stasion Nagoya

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
名古屋駅
(Stasion Nagoya)
JR Central Towers.jpg
JR Central Towers, part of the station, directly adjacent the platforms
Lokasi
Préféktur Aichi
(Tempo stasion sejen di préféktur ieu)
Kota Nagoya
Ward Nakamura Ward
Sajarah
Taun dibuka 1886 [1]
Informasi sejen
Operator stasion JR Central
Nagoya Municipal Subway
Jalur pakait JR Central
Tōkaidō Shinkansen Line
Tōkaidō Main Line
Chūō Line
Kansai Line
Takayama Line
Nagoya Municipal Subway
Higashiyama Line
Sakuradōri Line
JR platform sign

Stasion Nagoya (名古屋駅 Nagoya-eki?) nyaeta stasion di Nakamura-ku, Nagoya, Préféktur Aichi, Jepang.

Jalur[édit | sunting sumber]

Stasion padeukeut[édit | sunting sumber]

Jalur Nagoya (Wetan) and Toyokawa Line: tujuan Chiryu, Higashi Okazaki, Toyohashi jeung Toyokawa Inari
Jalur Nagoya (Kulon): tujuan Meitetsu Ichinomiya jeung Meitetsu Gifu
Jalur Mikawa jeung Nishio :tujuan Kariya, Hekinan, Nishio jeung Kira Yoshida
Jalur Tokoname : tujuan Otagawa, Chita Handa, Kowa, Utsumi, Tokoname jeung Central Japan Int'l Airport (Centrair)
Jalur Inuyama : tujuan Iwakura, Inuyama, Mikakino jeung Shin Kani
Jalur Tsushima : tujuan Tsushima, Saya jeung Yatomi
Jalur Nagoya: tujuan Yokkaichi, Tsu, Ise Nakagawa, Matsusaka, Iseshi, Toba, jeung Osaka

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan

Koordinat: 35°10′14.78″N 136°52′53.77″E / 35.1707722°N 136.8816028°E / 35.1707722; 136.8816028

  1. 中西, 隆紀 (2010). 日本の鉄道創世記 ~幕末明治の鉄道発達史~ (in Japanese), Kawade Shobō Shinsha.