Stasion Seoul

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Stasion Seoul
Stasion Seoul.jpg
Stasion Seoul
Ngaran basa Koréa
Hangul 서울역
Hanja 서울驛
Romanisasi nu dirévisi Seoul-yeok
McCune-Reischauer Sŏul-yŏk
Informasi stasion
Subway line/station # Line 1 (133)
Line 4 (426)
Jalur rél lianna Jalur Gyeongbu
Jalur Gyeongui
Jalur Gyeongbu (KTX)
Tipe stasion jero taneuh/luhureun taneuh
Screen Door Dipasang (ukur jalur 1)
Operator Seoul Metro (jero taneuh)
Korail (luhureun taneuh: platform Rapid A)
Dibuka 8 Juli, 1900 (stasion)
15 Agustus, 1974 (Jalur 1)
18 Oktober, 1985 (Jalur 4)

Stasion Seoul nyaeta stasion kareta api gede nu perenahna di Seoul, Korea Kidul. Stasion ieu disadiakeun ku Jalur Gyeongbu, high-speed counterpart sarta Gyeongui Line, kalayan jasa high-speed, express, tur lokal nu frequent ka sababaraha titik tujuan di Korea Kidul.

Stasion ieu mangrupakeun terminal pangtungtungna keur KTX jeung layanan express ka Busan sarta layanan lokal ka Dorasan. Stasion ieu oge nyadiakeun losinan kareta unggal poena di Jalur Honam jeung express counterpartna ka Gwangju jeung Mokpo. Stasion ieu dipake minangka terminal panungtungan sakabeh kareta jarak jauh di jalur Gyeongbu, Honam, Jeolla, jeung Janghang Lines, tapi dina awal 2004, tungtung kareta Jalur Honam, Jeolla, jeung Janghang pindah ka Yongsan.

Stasion ieu dibuka taun 1900 kalayan ngaran "Stasion Gyeongseong" sarta diganti jadi "Stasion Namdaemun" taun 1905, sabab stasion ieu deukeut jeung Namdaémun. Taun 1910, ngaran kota Seoul robah ti Hanseong jadi Gyeongseong ("Keijo" dina basa Jepang), station ieu dibalikkeun deui jadi "Stasion Gyeongseong" taun 1915.

Wangunan Stasion Keijo nu heubeul, dirancang ku Profesor Tsukamoto Yasushi ti Tokyo Imperial University, anggeusna taun 1925. Wangunan nu make bata beureum ieu nurun tina wangunan Stasion Tokyo. Stasion ieu dingaranan "Stasion Seoul" taun 1947. Stasion ieu digedean sanggeus jaman Perang Korea, sarta terminal nu deukeuteunnana anggeus taun 2004 keur jasa kareta api anyar nu gancang, KTX.

Stasion Seoul diladenan oge ku Seoul Subway Line 1 jeung Line 4.

Informasi umum[édit | sunting sumber]

  • Stasion Seoul Korail
  • Stasion Seoul A'REX
    • Tanggal muka : Desember 2009 (rencana)
    • Operator : Airport Express Co.

Galeri foto[édit | sunting sumber]

Tempo oge[édit | sunting sumber]

Tumbu luar[édit | sunting sumber]

  Stasion saméméhna     Seoul Metropolitan Subway     Station sanggeusna  
toward Soyosan
Jalur 1
toward Incheon or Cheonan
toward Danggogae
Jalur 4
toward Oido

37°33′17″N 126°58′14″E / 37.55472°N 126.97056°E / 37.55472; 126.97056