Stasion Shizuoka

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
静岡駅
(Stasion Shizuoka)
Shizuoka-Station-North.jpg
Lokasi
Préféktur Shizuoka
(Tempo stasion sejen di préféktur ieu)
Kota Shizuoka
Ward Aoi Ward
Alamat lengkep Kurogane-chō
(Alamat dina Basa Jepang) 静岡県静岡市葵区黒金町
Kode pos 〒420-0851
Sajarah
Taun dibuka 1889
Informasi sejen
Operator stasion Central Japan Railway Company
Jalur pakait Tōkaidō Shinkansen
Jalur Utama Tōkaidō
16px Aya halteu beus utama deukeut stasion ieu.

Stasion Shizuoka (静岡駅 Shizuoka-eki?) nyaeta stasion kareta di Shizuoka, Jepang, di Tōkaidō Shinkansen jeung Jalur Utama Tōkaidō.

Sajarah[édit | sunting sumber]

Stasion Shizuoka mimiti dibuka dina bulan Pébruari 1889, ku ngawangun deui ti stasion asli nu diwangun dina taun 1907 jeung 1935. Peron Tōkaidō Shinkansen dibuka dina taun 1964. Taun 1981, wangunan pusat balanja "Parche" ditambahekun ka stasion. Salila 2006 jeung 2007, renovasi gede-gedean di jero jeung sabudeureun stasion, tur bakal rengse dina taun 2008.

Station layout[édit | sunting sumber]

Peron[édit | sunting sumber]

1 Jalur Utama Tōkaidō NumazuAtami
Sleeping Car Service Trains Tujuan ŌsakaShikokuChugoku
2 Jalur Utama Tōkaidō Numazu ・ Atami
Limited Express "Fujikawa" MinobuKōfu
Sleeping Car Service Trains Tujuan Ōsaka ・ Shikoku ・ Chugoku
3,4 Jalur Utama Tōkaidō HamamatsuToyohashi
5 Tōkaidō Shinkansen MishimaTokyo
6 Tōkaidō Shinkansen Shin-ŌsakaHakata

Stasion padeukeut[édit | sunting sumber]

« Service »
Tōkaidō Shinkansen
Shin-Fuji
 
Kakegawa
Jalur Utama Tōkaidō
Higashi-Shizuoka
Local
Abekawa
Shimizu
Home Liner
Fujikawa