Stasion Tokyo

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
東京駅
(Stasion Tokyo)
Tokyo Station 2007-0429.jpg
Sisi Marunouchi di Stasion Tokyo.
Lokasi
Préféktur Tokyo
(Tempo stasion sejen di préféktur ieu)
Ward Chiyoda Ward
Sajarah
Taun dibuka 1914
Informasi sejen
Jalur pakait JR East
Jalur Utama Chūō
Keihin-Tōhoku Line
Keiyō Line
Sōbu Main Line
Jalur Utama Tōkaidō
Jalur Yamanote
Yokosuka Line
Tōhoku Shinkansen
Yamagata Shinkansen
Akita Shinkansen
Jōetsu Shinkansen
Nagano Shinkansen
JR Central
Tōkaidō Shinkansen
Tokyo Metro
Marunouchi Line

Stasion Tokyo (東京駅 Tōkyō-eki?) nyaeta stasion kareta nu lokasina di Marunouchi distrik bisnis Chiyoda, Tokyo, deukeut ka Imperial Palace jeung pusat komersil Ginza.

Ieu stasion ngarupakeun terminal panghubung utama di Tokyo, stasion pangsibukna di Jepang dumasar kana jumlah kareta unggal poe (leuwih ti 4,000), tur kadalapan pangsibukna di Jepang dumasar kana jumlah penumpangna.[1] Ieu stasion ngarupakan titik awal jeung terminal keur Shinkansen (jalur kareta cepet), tur ngalayanan keur lokal jeung regional jalur Japan Railways, oge jaringan Tokyo Metro.

Jalur[édit | sunting sumber]

Di handap ieu jalur nu ngaliwat atawa mimiti jeung panungtung di Stasion Tokyo:

Stasion dihubungkeun ku sababaraha torowongan pajalan kaki ka Stasion Ōtemachi (subway) nu ruwet dilayanan ku Tōzai, Chiyoda, Hanzōmon jeung jalur Mita.

Stasion Tokyo oge ngarupakeun terminal beus antar wewengkon, nu sacara rutin ngalayanan ka sabaraha kota di Wewengkon Kantō tur beus malem ka Kansai jeung Wewengkon Tōhoku.

Layout[édit | sunting sumber]

Peron Dasar[édit | sunting sumber]

1・2 Jalur Utama Chūō Shinjuku・Tachikawa・Takao・(Ome Line) Ōme
3 Keihin-Tōhoku Line Ueno・Ōmiya
4 Jalur Yamanote Ueno・Ikebukuro
5 Jalur Yamanote Shinagawa・Shibuya
6 Keihin-Tōhoku Line Shinagawa・Kawasaki・Yokohama・Ofuna
7・8 Jalur Tōkaidō Yokohama・Odawara・Atami・Numazu・(Ito Line)Itō
9・10 Jalur Tōkaidō Atami・Shizuoka・Osaka・(Izu Kyuko)Shimoda

Peron Shinkansen[édit | sunting sumber]

14-19 Tōkaidō Shinkansen Nagoya・Kyoto・Shin-Osaka・Hiroshima・Hakata
20-23 Tōhoku Shinkansen Fukushima・Morioka・Hachinohe・(Jōetsu Shinkansen)Niigata
(Yamagata Shinkansen)Yamagata・Shinjo・(Nagano Shinkansen)Nagano・(Akita Shinkansen)Akita

Peron Yokosuka/Sōbu[édit | sunting sumber]

Sōbu B1 Yokosuka Line Ōfuna・Zushi・Kurihama
Sōbu B2 Yokosuka Line Ōfuna・Zushi・Kurihama
Sōbu Line (Rapid) Chiba・Chōshi・(Narita Line)Narita Airport
Sōbu B3 Sōbu Line (Rapid) Chiba・Naruto・(Sotobo Line)Kazusa-Ichinomiya・(Uchibō Line)Kimitsu
Sōbu B4 Sōbu Line (Rapid) Chiba・Naruto・(Narita Line)Narita Airport(Sotobo Line)Kazusa-Ichinomiya・(Uchibō Line)Kimitsu

Peron Keiyō[édit | sunting sumber]

Keiyō B1-4 Keiyō Line Soga・(Musashino Line)Nishi-Funabashi・Fuchu-Honmachi
Keiyō B1 Keiyō Line Soga・(Sotobō Line)Kazusa-Ichinomiya・Katsuura・Awa-Kamogawa・(Uchibō Line)Kimitsu・Tateyama

Peron Tokyo Metro[édit | sunting sumber]

1 Marunouchi Line Ogikubo
2 Marunouchi Line Ikebukuro


Stasion padeukeut[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan
« Service »
Jalur Chūō
Terminus
Lokal
Kanda
Terminus
Rapid
Kanda
Terminus
Commuter Rapid
Kanda
Terminus
Chūō Special Rapid
Kanda
Terminus
Ōme Special Rapid
Kanda
Terminus
Commuter Special Rapid
Kanda
Jalur Yamanote
Yūrakuchō
Lokal
Kanda
Jalur Keihin-Tōhoku
Yūrakuchō
Lokal
Kanda
Hamamatsuchō
Rapid
Akihabara
Jalur Tōkaidō
Terminus
Lokal
Shimbashi
Terminus
Rapid ACTY
Shimbashi
Terminus
Commuter Rapid
Shimbashi
Jalur Yokosuka
Terminus
Lokal
Shimbashi
Jalur Sōbu
Terminus
Rapid
Shin-Nihombashi
Jalur Keiyō
Terminus
Lokal
Hatchōbori
Terminus
Keiyō Rapid
Hatchōbori
Terminus
Musashino Rapid
Hatchōbori
Terminus
Commuter Rapid
Hatchōbori
Terminus   Tōkaidō/Sanyō Shinkansen   Shinagawa
Terminus   Tōhoku/Jōetsu Shinkansen   Ueno
Ōtemachi   Marunouchi Line   Ginza

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. Japanese Wikipedia article of Tokyo Station, dibuka tanggal 19 Pébruari 2007. Tokyo sanggeus Shinjuku, Ikebukuro, Ōsaka-Umeda, Shibuya, Yokohama, Kita-Senju, jeung Nagoya.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Koordinat: 35.6809° N 139.7675° E