Stasion Ueno

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
上野駅
(Stasion Ueno)
UenoStation1518.jpg
Ngaran station di luhur gedong utama
Lokasi
Préféktur Tokyo
(Tempo stasion sejen di préféktur ieu)
Ward Taitō Ward
Alamat lengkep 7 Ueno (JR Station)
3 Higashi-Ueno (Tokyo Metro)
Sajarah
Taun dibuka 1883
Informasi sejen
Jalur pakait
JR East
Akita Shinkansen
Hokuriku Shinkansen
Jōetsu Shinkansen
Tōhoku Shinkansen
Yamagata Shinkansen
Jōban Line
Keihin-Tōhoku Line
Takasaki Line
Tōhoku Main Line
Jalur Yamanote
Tokyo Metro
Ginza Line
Hibiya Line

Stasion Ueno (上野駅 ueno-eki?) nyaeta stasion kareta utama di ward Taitō Tokyo. Stasion ieu dipake keur ngalayanan distrik Ueno jeung Ueno Park -- nu di jerona aya Tokyo National Museum, The National Museum of Western Art, Ueno Zoo, Tokyo National University of Fine Arts and Music tur fasilitas budaya sejenna. Titik komuter utama, oge terminal tradisional keur kareta jarak-jauh ti Jepang beulah kaler, sanajan keur Jalur Shinkansen nerus nepi ka Stassion Tokyo. Padeukeut jeung Keisei-Ueno Station, terminal Tokyo ti Keisei Main Line ka Narita Airport Station.

Sajarah[édit | sunting sumber]

Acara pembukaan wangunan stasion kiwari dina taun 1932

Stasion dibuka dina tanggal 28 Juli 1883. Sanggeus bangunan munggaran ruksak ku kahuruan sabab lini gedé Kanto 1923, Japanese Government Railways ngawangun deui stasion kiwari. Dina taun 1927, Tokyo Underground Railway (kiwari Tokyo Metro) dibuka tur ngarupakeun jalur subway munggaran ti dieu ka Asakusa Station.Sanggeus Perang Dunya II, hareupeun Stasion Ueno jadi pusat aktivitas pasar gelap.

Wangunan Stasion[édit | sunting sumber]

Saperti lolobana stasion di Jepang, Stasion Ueno di jero jeung sakurilingna ku wangunan komersil kaasup cabang Hard Rock Cafe.

Jalur-jalur[édit | sunting sumber]

Hall Utama

Stasion dilayanan ku jalur-jalur di handap ieu:

Stasion padeukeut[édit | sunting sumber]

« Service »
Okachimachi   Jalur JR Yamanote   Uguisudani
Okachimachi(lokal)
Akihabara (rapid)
  JR Keihin-Tōhoku Line   Uguisudani(lokal)
Tabata (rapid)
terminus   JR Tōhoku Main Line
(JR Utsunomiya Line)
(also JR Takasaki Line)
  Oku
terminus   JR Jōban Line   Nippori
Ueno-hirokōji   Tokyo Metro Ginza Line   Inarichō
Naka-Okachimachi   Tokyo Metro Hibiya Line   Iriya


Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan


Koordinat: 35.713434° N 139.776725° E.