Statistik matematis

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Statistik matematis migunakeun tiori probabiliti sarta cabang séjén matematik pikeun ngulik statistik tina jihat matematis murni.

Jadi, pikeun conto, hiji conto acak dituliskeun salaku runtuyan variabel acak,

X_1, X_2, \ldots, X_n\,\!

nu masing-masing nuturkeun hiji sebaran probabiliti nu tangtu (biasana dianggap independent and identically distributed|kasebar bebas sarta identik). Sample mean digambarkeun salaku fungsi tina variabel,

\bar{X} = {1\over n} \sum_{i=1}^n X_i\,\!

sarta ngarupakeun variabel acak tina hiji sebaran.

Ku migunakeun ieu cara, statistik matematik ngarupakeun salah sahiji usaha keur ngabuktikeun teori-teori nu loba dipake dina statistik terapan.


Nulis.jpg