Statistik non-parametrik

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi


Métode kaputusan statistik Non-parametrik (atawa sebaran-bebas) ngarupakeun prosedur matematik keur tes hipotesa statistik, teu siga dina statistik parametrik, taya asumsi ngeunaan sebaran frekuensi tina variabel nu ditaksir. Pamakean nu ilahar ieu metoda nyaeta dina tes chi-kuadrat. Pamakean sejen nu make metoda non-parametrik kaasup Mann-Whitney U, Kruskal-Wallis one-way analysis of variance, median test, Spearman's ρ, sarta estimasi sebaran make sebaran binomial.

Kabehanna mungkin leuwih mibanda statistical power tinimbang tes parametrik waktu asumsi dina kaayaan tes parametrik teu nyugemakeun.

Tempo oge statistik parametrik.