Statistik parametrik

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi


Metoda kaputusan statistik parametrik ngarupakeun prosedur matematik keur tes hipotesa statistik nu nganggap yen sebaran variabel bakal bisa ditaksir ku karakter nu ditempo. Analisa varian nganggap yen dina kaayaan sebaran normal sarta varian tina sebaran nu dibandingkeun dianggap sarua. Koefisien korelasi momen-produk Pearson dianggap normal.

Kadangkala tenknik parametrik ngarupakeun hal nu kuat – hal ieu, ku nahankeun tetempoan kana power keur ngalacak beda atawa sarua waktu ieu asumsi kalanggar – sababaraha sebaran ngalanggar asumsi mangka ditandaan salaku statistik non-parametrik, alternatip nu leuwih ilahar dipake keur ngalacak beda atawa sarua.