Statistika démografi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi


Di antara data-data nu perlu dipimilik ku pamingpin nasional nyaéta statistika démografi populasina. Catetan kalahiran, kapapaténan, kawin, imigrasi jeung émigrasi, sarta sénsus régulér populasina bisa nyadiakeun informasi nu jadi konci dina nyieun kaputusan ngeunaan kawijakan nasional.

Ringkesan data nu mangpaat pisan di antarana piramida populasi, nu nyadiakeun data ngeunaan sebaran kelamin jeung umur populasi dina wanda grafik nu basajan.

Ringkesan séjénna disebut tabel kahirupan. Tina cohort jalma-jalma nu lahir dina taun nu sarua, urang bisa nyusud sarta ngagambarkeun pangalaman hirup ti lahir nepi ka pupusna. For a given cohort, the proportion expected to survive each year (or decade in an abridged life table) is presented in tabular or graphical form.

Nisbah lalaki jeung awéwé dumasar umur nunjukkeun balukar tina béda laju mortalitasna.

Sumber rujukan[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]