Steven Gerrard

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Gerrard liverpool

Steven George Gerrard atawa nu leuwih dikenal Steven Gerrard, atawa Stevie G (gumelar di Whiston, Inggris, 30 Méi 1980) nya éta salah saurang pamaén Sepak Bola ti Inggris.[1]

Karir[édit | sunting sumber]

Gerrard maén di Liverpool F.C. nalika taun 1997 (sanajan debut profésionalna karak dimimitian dina 19 November 1998) sabagé pamaén pangganti Vegard Heggem dina babak kadua nalika liverpool ngalawan Blackburn Rovers.[1]

Steven Gerard nya éta salah sahiji pamaén tengah Inggris nu paling populér. Anjeunna sok disebat roh permainan Liverpool jeung jadi salah sahiji legenda The Reds.[2] Gol Internasionalna jeung tim nasional Inggris nalika The Three Lions ngababad Jérman 5-1 dina bulan Séptémber 2001.[2]

Gerard ngamimitian karirna sabagé gelandang nu kréatif, populér ku gol-gol nu penting dina mangsa-mangsa nu kritis.[2] Anjeunna ogé kaptén Liverpool nalika meunangkeun gelar Liga Champions taun 2005.[2] Anjeunna di anggap sabagé gelandang paling berbahaya di Eropa.[2]

Steven Gerrard ogé geus nikah jeung Alex Curran dina musim panas 2007.[2] Anjeunna miboga 2 urang budak awéwé nu ngaranna Lily Ella jeung Lexie.[2]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. a b Biografi Gerrard (Diaksés 03-12-2011)
  2. a b c d e f g Karir (Diaksés 03-12-2011)


Nulis.jpg