Strukturalisme

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Ferdinand de Saussure nu Naratas Strukturalisme

Strukturalisme, asal kecapna tina struktur, anu hartina nya éta ayana hubungan anu tetep antara unsur nu hiji jeung unsur séjénna.[1]. Dina ulikan sastra, strukturalisme nya éta pamarekan anu nyawang karya sastra sacara objektif hartina anu diajénna téh mangrupa unsur-unsur nu nyangkaruk dina karya sastra éta sorangan.[2]. Tokoh nu naratas strukturalisme nya éta Ferdinand de Saussure.[rujukan?]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. [Salim, Peter.spk.2002.Kamus Bahasa Indonesia Kontemporer.Jakarta:Modern English Press]
  2. [Koswara, Dedi.2011.Diktat Perkuliahan:Racikan Sastra.JPBD-UPI]
Nulis.jpg