Subuh (solat)

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Sahadat, atawa panyaksén kaislaman
Artikel ieu salasahiji tina séri
Islam
Kosakecap Islam
Rukun Islam
Sahadat
SolatZakat
Saum
Munggah haji ka Mekah
Kota Suci
MekahMadinah
YerusalemKarbalaKufah
Kajadian
HijrahKalénder IslamIdul Fitri
Idul AdhaAsyuraMaulid
Wangunan
MasjidMunara
MihrobKa'bah
Arsitéktur Islam
Kakawasaan fungsional
MuadzinImamMulloh
AyatullohMufti
Rujukan Ajaran
Qur'anHaditsSunnah
FiqihFatwaSyari'ah
Golongan
Sunni (Pamikiran:
Hanafi, Hambali, Maliki, Syafi'i)
Syi'ah: Itsna Asy'ariah, Ismailiyah,
Zaidiyah
Séjénna: Mu'tazilahKhawarizmi
Pergerakan
Sufi
WahabiSalafi

Solat Subuh (Basa Arab: فجر‎) nya éta salasahiji solat lima waktu nu dilakukeun ku Muslim dina waktu fajar. Solat lima waktu sacara koléktif ngawangun salasahiji tina Rukun Islam, dina Islam Sunni, sarta salasahiji tina (sapuluh) Furuu'-ad-diin dina Islam Si'ah.

Solat Subuh, atawa solat Fajar disebutkeun dina Al Qur'an Q.S 24:58. Numutkeun sababaraha pendapat, hal ieu dianggap ku Muslim leuwih berharga tinimbang hirupna sorangan. Numutkeun tafsir dua hadits anu dirawikeun ti Nabi Muhammad, solat Subuh leuwih dipikaresep ku Allah sabab dina wanci harita kalolobaan jelema keur saré. Hal ieu ngajadikeun solat Subuh kacida pentingna dilakukeun sacara berjama'ah di Masjid

Pikeun kaum Islam Sunni atawa Si'ah, solat Subuh dilakukeun dua Fardu roka'at. Pamingpin shalat berjama'ah, Imam, ngalapalkeun bacaan kalayan sora anu tarik. Saméméhna Subuh, disunahkeun solat dua roka'at.

Wanci solat Subuh nya éta ti mimiti fajar [1] nepi ka lekasannana. Kaluarna faja ogénandaan dimimitiannana puasa dina bulan Romadhon.

Catetan[édit | sunting sumber]

  1. Aya pamanggih nu béda ngeunaan juru (angle) pikeun ngitung fajar. Dua juru nu sohor nyaéta 15° jeung 18° di handapaeun cakrawala, séjvnna migunakun 12°.

Tempo Ogé[édit | sunting sumber]

Tumbu Luar[édit | sunting sumber]


Allah-green.svg