Sulawesi Kalér

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Sulawesi Kalér
100px

Lambang Sulawesi Kalér
"Si Tou Timou Tumou Tou"
(Basa Minahasa: "Manusa hirup keur ngatik manusa séjén")
IndonesiaNorthSulawesi.png

Peta lokasi Sulawesi Kalér
Koordinat
Dasar hukum UU 13/1964
Tanggal penting 14 Agustus 1959 (hari jadi)
Ibu kota Manado
Gubernur Drs. Sinyo Harry Sarundayang
Lega 15.364,08 km2
Pangeusi 4.500.000 (+/-)
Kapadetan 800/km2
Kabupatén 6
Kota 3
Kacamatan 97
Kalurahan/Désa 1.196
Suku Suku Minahasa (33,2%), Suku Sangir (19,8%), Suku Bolaang Mongondow (11,3%), Suku Gorontalo (7,4%), Suku Totemboan (6,8%)
Ageman Kristen (69,3%), Islam (29,5%), Hindu (0,5%), Buda (0,2%)
Basa Bahasa Indonesia
Zona waktu WITA
Lagu Daérah Si Patokan, O Ina Keke

Ramatloka resmi: http://www.sulut.go.id

(?)

Propinsi Sulawesi Kalér mangrupakeun salasahiji propinsi nu aya di Pulo Sulawesi (pulo nu ampir siga aksara K), Indonésia. Ibukota Sulawesi Kalér nyaéta Manado.

Pamaréntahan[édit | sunting sumber]

Kabupatén jeung Kota[édit | sunting sumber]

  1. Kabupatén Bolaang Mongondow
  2. Kabupatén Kepulauan Sangihe
  3. Kabupatén Kepulauan Talaud
  4. Kabupatén Minahasa
  5. Kabupatén Minahasa Selatan
  6. Kabupatén Minahasa Utara
  7. Kota Bitung
  8. Kota Manado
  9. Kota Tomohon


Perwakilan di Jakarta[édit | sunting sumber]

  • Cempaka Putih

Anggota DPR ti Propinsi Sulawesi Kalér[édit | sunting sumber]

  • Jeffrey Johanes Massie (Partai Damai Sejahtera)
  • Olly Dondokambey (Partai Demokrasi Indonesia Perjuangan)
  • Theo L. Sambuaga & Djelantik Mokodompit (Partai Golongan Karya)
  • E. E. Mangindaan (Partai Demokrat)

Anggota DPD ti Propinsi Sulawesi Kalér[édit | sunting sumber]

  • Marhaeny V.P. Pua
  • Aryanthi Baramuli Putri
  • Edwin Kawilarang
  • Ny. Sientje Sondakh-Mandey

Kadaharan Has Sulawesi Kalér[édit | sunting sumber]

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Citakan:SulUt


Flag of Indonesia.svg