Sulawesi Kidul Wétan

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
(dipindahkeun ti Sulawesi Tenggara)
Luncat ka: pituduh, sungsi
Sulawesi Tenggara
Southeast Sulawesi COA.svg

Lambang Sulawesi Tenggara
IndonesiaSouthEastSulawesi.png

Peta lokasi Sulawesi Tenggara
Koordinat
Dasar hukum UU 13/1964
Tanggal penting
Ibu kota Kendari
Gubernur H. Nur Alam, SE, M.Si
Lega 37.127,87 km2
Pangeusi 1.881.512 (2003)
Kapadetan
Kabupatén 8
Kota 2
Kacamatan 104
Kalurahan/Désa 1.529
Suku Suku Buton, Suku Muna, Suku Bugis, Suku Kalisoso, Suku Toraja, Suku Moronene, Suku Tolaki, Suku Wolio, Suku Wowonii
Ageman Islam, Kristen
Basa Basa Indonesia
Zona waktu WITA
Lagu Daérah Peia Tawa-tawa

Ramatloka resmi: http://www.sultra.go.id

(?)

Sulawesi Tenggara nyaéta hiji propinsi di Indonésia nu ibukotana Kendari.

Sajarah[édit | sunting sumber]

Sulawesi Tenggara ditetepkeun minangka Daérah Otonom dumasar Perpu No. 2 taun 1964 Juncto UU No. 13 Tahun 1964. Tadina ngawengku opat kabupatén nyaéta: Kabupatén Kendari, Kabupatén Kolaka, Kabupatén Muna, jeung Kabupatén Buton kalayan Kota Kendari minangka ibukota propinsina. Sanggeus pamekaran, Sulawesi Tenggara miboga 10 kabupatén jeung kota.

Paékonomian[édit | sunting sumber]

Komoditi unggulan nyaéta mété, kakao, lauk jeung kalautan.

Pamaréntahan[édit | sunting sumber]

Kabupaténjeung kota[édit | sunting sumber]

  1. Kabupatén Bombana
  2. Kabupatén Buton
  3. Kabupatén Kolaka
  4. Kabupatén Kolaka Utara
  5. Kabupatén Konawe (baheula ngaranna Kabupatén Kendari)
  6. Kabupatén Konawe Selatan
  7. Kabupatén Muna
  8. Kabupatén Wakatobi
  9. Kota Bau-Bau
  10. Kota Kendari

Daptar Gubernur[édit | sunting sumber]

  • J. Wayong (1964 - 1965)
  • La Ode hadi (1965 - 1966)
  • Bogjen Edy Sabara (1966-1978)
  • Drs. Abdullah Silondae (1978 - 1982)
  • Ir. H. Alala (1982-1987) jeung (1987 - 1992)
  • Drs. H. La Ode Kaimoeddin (1992 - 1997) dan (1997-2002)
  • Ali Mazi, SH (2003 - 2008)

Perwakilan di Jakarta[édit | sunting sumber]

Anggota DPR ti Propinsi Sulawesi Tenggara[édit | sunting sumber]

  • Rustam E. Tamburaka (P. Golkar)
  • Razak Porosi (P. PDIP)
  • Arbab Paproeka (P. PAN)
  • Habil Marati (P PPP)
  • Mustika R ( P Golkar)

Anggota DPD ti Propinsi Sulawesi Tenggara[édit | sunting sumber]

  • La Ode Ida
  • Marwan Aidit, Drs., K.H.
  • M. Yunus Sjamsoeddin, H., Ir.,
  • Yokoyama Sinapoy, H., Drs.

Citakan:SulTra