Sum 41

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Konsér Sum 41 di West Palm Beach Warped Tour 2010

Sum 41 nya éta grup musik asal Ontario, Kanada taun 1996 ku Deryck Whibley jwung Steve Jocz. Saacan disebut Sum 41, ieu grup musik maké ngaran Kaspir[1]. Aliran musik Sum 41 loba dipangaruhan ku NOFX jeung Bestie Boys, najan Sum 41 nyebut yén Judas Priest, Iron Maiden jeung Metallica salaku sumber inspirasina[1]. Najan aliran punk karasa kuatna dina musikna, tapi sakapeung sok didebatkeun ku para fans Sum 41, meureun ieu hal disababkeun aliran musik Sum 41 mangrupa campuran rupa-rupa aliran[1]. Personil Sum 41 ayeuna nya éta Deryk Whibley (Vokal), Richard Roy (bass), jeung Steve Jocz (drum)[1].

Diskografi[édit | sunting sumber]

Album pertama Sum 41 nya éta HALF HOUR OF POWER anu dirilis ku Island Records taun 2000[1][2]. ieu album meunang platinum di Kanada. Album nu kadua nya éta ALL KILLER NO FILLER (2001), anu meunang tilu platinum[1][2]. Taun 2002, Sum 41 ngarilis album DOES THIS LOOK INFECTED anu dirilis ku Island Records[2]. Album CHUCK dirilis taun 2004 masih ku Island Records[2]. Sum 41 ngarilis album GO CHUCK YOURSELF ku Aquarius Records taun 2006, diteruskeun ku UNDERCLASS HERO taun 2007[2]. Album anu pamungkas nya éta SCREAMING BLOODY MURDER anu dirilis taun 2011 ieu ku Island Records[2].

Référénsi[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e f [Sum 41-Kapanlag.com] (diaksés tanggal 5 Nopémber 2011)
  2. a b c d e f (en)[Diskografi Sum 41] (diaksés tanggal 5 Nopémber 2011)
Nulis.jpg