Suriah

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
الجمهورية العربية السورية
Al-Jumhūriyyah al-ʿArabiyyah as-Sūriyyah
Republik Arab Suriah
Bandéra Suriah Lambang Suriah
Lagu
Homat el Diyar
Pelindung Tanah Air

Location of Suriah
Ibu kota
(jeung kota panggedéna)
Damaskus
33°30′N 36°18′E
Basa lianna Basa ArabAramaik, Arménia, Kurdi, Turkmén
Démonim Suriah
Pamaréntah Républik présidénsial dina Hukum Darurat ti taun 1963
 -  Présidén Bashar al-Assad
 -  Perdana Menteri Muhammad Naji al-Otari
Kamerdékaan ti Perancis 
 -  Déklarasi kahiji Séptémber 1936 
 -  Déklarasi kadua 1 Januari 1944 
 -  Kaping 17 April 1946 
 -  Cai (%) 0.06
Populasi
 -  Perkiraan  2007 19,405,000 (54th)
GDP (PPP) Perkiraan 2008
 -  Total $94.408 miliar[1] 
 -  Per kapita $4,749 
GDP (nominal) Perkiraan 2008
 -  Total $54.803 juta 
 -  Per kapita $2,756 
HDI (2007) Green Arrow Up Darker.svg 0.724 (medium) (109th)
Mata uang Pound Suriah (SYP)
Zona wanci Waktos Éropa Wétan (UTC+2)
 -  Usum panas (DST) Waktos Semi Éropa Wétan (UTC+3)
TLD Internét .sy
Kode telepon +963

Républik Arab Suriah (Basa Arab: الجمهورية العربية السوريةal-jumhūriyyaħ al-ʕarabiyyaħ as-sūriyyaħ), mangrupakeun nagara nu aya di Wétan Tengah, tepung wates jeung Turki di kalér, Irak di wétan, Laut Tengah di kulon, jeung Yordania di kidul. Suriah téh ibu kotana Damaskus.[2]

Syria-blank-governorates.png

Suriah miboga 14 kota eujeung kode ISO-3166-2,[3]

Catetan suku[édit | sunting sumber]

  1. "Syria". International Monetary Fund. Diakses pada 22 April 2009. 
  2. "Ibukota Suriah" (URL). Éror: titimangsa teu valid. Diakses pada Éror: titimangsa teu valid. 
  3. "Syria Map With 1S0-3166-2 Country Code" (URL). Éror: titimangsa teu valid. Diakses pada Éror: titimangsa teu valid. 





Gnome-globe.svg