Susilo Bambang Yudhoyono

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Jend. TNI (Purn.) Dr. H.
Susilo Bambang Yudhoyono
Presiden Indonesia
Incumbent
Awal jabatan
20 Oktober 2004
Wakil Presiden Jusuf Kalla (2004 – 2009)
Boediono (sejak 2009)
Saméméhna Megawati Sukarnoputri
Katerangan lian
Gumelar 9 Séptémber 1949 (1949-09-09) (yuswa 65)
Tremas, Arjosari, Pacitan, Jawa Wétan, Bandéra Indonésia Indonésia
Kabangsaan Indonésia
Partéy pulitik Partéy Demokrat
Pameget/istri Kristiani Herrawati
Murangkalih Agus Harimurti Yudhoyono
Edhie Baskoro Yudhoyono
Profési Tangtara
Ageman Islam
Tanda tangan
Ramatloka www.presidensby.info

Jend. TNI (Purn.) Dr. H. Susilo Bambang Yudhoyono (gumelar di Tremas, Arjosari, Pacitan, Jawa Wétan, Indonésia, 9 Séptémber 1949; yuswa 65 taun) nyaéta Présidén Indonésia ke-6 anu nyekel kalungguhan saprak 20 Oktober 2004 nepi ka kiwari. Manéhna anu populér kalayan panggero SBY, babarengan Wawakil Présidén Muhammad Jusuf Kalla kapilih dina Pemilu Présidén 2004. Manéhna junun nuluykeun pamaréntahanana pikeun période kadua kalayan meunang deui Pemilu Présidén 2009, ayeuna babarengan Wawakil Présidén Boediono. Ku kituna, saprak era reformasi dimimitian, Susilo Bambang Yudhoyono mangrupa Présidén Indonésia kahiji anu ngabéréskeun mangsa kepresidenan salila 5 warsih sarta junun terpilih balik pikeun période kadua.

Yudhoyono nu ogé digeroan Sus ku kolotna, ngaliwatkeun sawaréh mangsa leutik sarta rumajana di Pacitan. Manéhna mangrupa saurang pensiunan militer. Salila di militer manéhna leuwih dipikawanoh minangka Bambang Yudhoyono. Karier militerna kaeureunkeun sabot manéhna diangkat Présidén Abdurrahman Wahid minangka Menteri Pertambangan sarta Energi dina warsih 1999 sarta témbong minangka salah saurang pangadeg Partéi Démokrat. Pangkat pamungkas Susilo Bambang Yudhoyono nyaéta Jenderal TNI saméméh pangsiun dina 25 Séptember 2000. Dina Pemilu Présidén 2004, kapinunjulan sorana ti Présidén Megawati Sukarnoputri nyieunana jadi présidén kahiji anu terpilih ngaliwatan pemilihan langsung ku rahayat Indonésia. Hal ieu dimungkinkan sanggeus ngaliwatan amandemen UUD 1945.

Dina kahirupan pribadina, Manéhna nikah jeung Kristiani Herrawati anu mangrupa anak awéwé katilu Jenderal (Purn) Sarwo Edhi Wibowo (alm), komandan RPKAD (kiwari Kopassus) anu turut mantuan numpes Partéi Komunis Indonésia (PKI) dina warsih 1965.

Kalungguhan pulitis
Saméméhna
Megawati Sukarnoputri
Presiden Indonesia
20 Oktober 2004 – kiwari
'Ngajabat


Replace this image male.svg