Suweng

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
anting
anting dipaké

Suweng téh basa kasarna tina perhiasan awéwé nu sok dipasang dina ceuli kénca-katuhu, ari basa lemesna téh sumer, sumber atawa kumbu[1]. Suweng kecap séjénna nya éta anting[1]. Salaku aksésoris suweng kudu dipilih sacara bener sangkan bisa nambahan kaéndahan tina penampilan[2]. Rupa-rupa wangun unik jeung rupa-rupa bahanna, digabungkeun jeung warna-warna anu cerah nambahan daya irut tina suweng[2].

Tips Maké Anting[édit | sunting sumber]

Sangkan penampilan urang leuwih alus, lian ti nyaluyukeun jeung suasana anting ogé disaluyukeun jeung wangun beungeut pamaké[2].

Anu Beungeutna Buleud[édit | sunting sumber]

Beungeut anu buleud jeung katingalina simetris sangkan teu katingali leuwih buleud, kudu di singkahan maké anting anu buleud utamana model loop earing atawa suweng buleud nya éta anting leutik anu langsung napel kana daun ceuli[2].Pilih anting anu wangunna segi panjang, pasagi, segitilu, atawa oval anu manjang kahandap sangkan katingali leuwih langsing[2].

Anu beungeutna Pasagi[édit | sunting sumber]

Jang anu beungeutna pasagi katingalina heuras atawa kaku, rahangna katingali jelas jeung tarang anu sarua legana jeung pipi nepi ka jiga kotak[2]. Kusabab kitu, singkahan maké anting anu wangunna pasagi atawa wangun séjén anu miboga loba sudut[2]. Wangun anting anu panjang teuing kudu disingkahan ogé sangkan beugeutna teu katingali panjang beungeutna[2].Suweng anu buleud gedé, lonjong, atawa modél tumpuk bisa mantuan melunakkan sudut dina beungeut anu pasagi[2].

Anu beungeutna Jiga Haté[édit | sunting sumber]

Wangun beugeut nu kieu katingali leuwih leutik di bagian handap jeung seukeut dina gado[2]. Jang anu wangunna kawas kieu leuwih alus lamun maké anting anu wangunna ngaleutikan di bagian handap kawas segitilu tibalik, wangun haté, atawa wangun tetes cai anu tibalik[2]. Leuwih alus maké anting buleud, pasagi, oval, segitilu anu sukeut diluhurna, atawa tetes cai[2]. Wangun-wangun anting anu geus disebutkeun tadi bisa narékahan sangkan beugeut pamakéna katingalina ngeusi jeung saimbang[2].


Anu bengeutna Lonyod[édit | sunting sumber]

Mangrupa wangun beungeut anu ideal nu loba dipikahayang ku kabéh awéwé, teu pati buleud ogé teu pati kaku atawa kotak model kawas kieu, bisa maké sakabéh wangun ating[2].

Referensi[édit | sunting sumber]

  1. a b Danadibrata,R.A.2006.Kamus Basa Sunda.Bandung:Kiblat Kaca 666
  2. a b c d e f g h i j k l m n Memilih Anting yang Pas(diakses 31 Oktober 2011)
Nulis.jpg