Swabia Anyar

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi


Swabia Anyar (Basa Jérman: Neuschwabenland) nyaéta hiji ngaran kartografis nu kadang dibéré ka aréa Antartika antawis 20° imbit wétan jeung 10° imbit kulon di Daratan Ratu Maud, nu mana dikawasaan ku Noreégia salaku wewengkon depéndensina dina Sistim Traktat Antartika. Swabia Anyar dijelajahan ku Jérman dina awal taun 1939 sarta dingaranan dumasar kapal ékspédisina, Schwabenland, nu mana ngaranna dumasar kana wewengkon Swabia di Jérman.[1]

Tingali ogé[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. McGonigal, David, Antarctica, frances lincoln ltd, 2009, ISBN 0711229805, 9780711229808, p 367

Pustaka[édit | sunting sumber]

  • D.T. Murphy, German exploration of the polar world. A history, 1870–1940 (Nebraska 2002).

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Citakan:Antarctica navbox Citakan:Polar exploration

Koordinat: 72°00′S 5°00′E / 72.000°S 5.000°E / -72.000; 5.000


LocationAntarctica.png