Syéikh Hasina

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Syéikh Hasina
শেখ হাসিনা
Perdana Mentri Bangladés
Incumbent
Awal jabatan
6 Januari 2009
Présidén Iajuddin Ahmed
Zillur Rahman
Saméméhna Fakhruddin Ahmed (plt)
Masa jabatan
23 Juni 1996 – 15 Juli 2001
Présidén Abdur Rahman Biswas
Shahabuddin Ahmed
Saméméhna Muhammad Habibur Rahman (plt)
Sangguesna Latifur Rahman (plt)
Katerangan lian
Gumelar 28 Séptémber 1947 (1947-09-28) (yuswa 67)
Tungipara, Pakistan Wétan
Kabangsaan Pakistan (1947–1971)
Bangladés (1971–kiwari)
Partéy pulitik Liga Awami
Koalisi (2008–kiwari)
Pameget/istri Wazed Miah (1968–2009)
Murangkalih Sajeeb
Saima

Syéikh Hasina (Basa Benggala: শেখ হাসিনা Shekh Hasina); gumelar di Tungipara, Pakistan Wétan, 28 Séptémber 1947; yuswa 67 taun) nyaét saurang Perdana Mentri Bangladés kiwari. Sateuacanna anjeunna minangka Perdana Mentri ti 1996 nepi ka 2001. Anjeunna minangka Présidén Liga Awami Bangladés saprak 1981. Dina taun 2007, anjeunna ditahan pikeun tuntutan korupsi ku Pamaréntahan saheulaan Bangladés nalika krisis pulitik Bangladés 2006–2008.

Tingali ogé[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Jabatan pulitik
Saméméhna
Muhammad Habibur Rahman
plt
Perdana Mentri Bangladés
1996–2001
Sanggeusna
Latifur Rahman
plt
Saméméhna
Fakhruddin Ahmed
plt
Perdana Mentri Bangladés
2009–kiwari
'Ngajabat

Citakan:BangladeshPrimeMinisters Citakan:Current SAARC Leaders Citakan:Presidents of Awami League