Sylhet

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Sylhet
—  Métropolitan  —
Lokasi Sylhet ti Dhaka di Bangladés
Koordinat: 24°53′52″N 91°52′17″E / 24.89778, 91.87139
Divisi Divisi Sylhet
Distrik Distrik Sylhet
Status kota métropolitan 31 Maret 2009[1]
Badan Kota Sylhet 9 April 2001
Lembaga Perkotaan 1867
Aréa
 - Total 26,50 km2
Kaluhuran 35 m (115 ft)
Populasi (2010)
 - Total 432.106
 Kapadetan 17.479/km²
Zona wanci BST (UTC+6)
Kode pos 3100
Situs web Ramatloka resmi

Sylhet (Basa Sylhet:ছিলট Silôţ, Basa Benggala: সিলেট Ṣileţ) nyaéta hiji kota utama di wewengkon kalér-wétan Bangladés. Sylhet mangrupa kota utama di Divisi Sylhet. Sylhet dibéré status kota métropolitan dina Maret 2009.[1] Sylhet aya di gigir kalér Walungan Surma sarta dilingkung ku Papasiran Jaintia, Khasi, jeung Tripura.

2 wangunan cicirén kota: Sasak Kean sarta Jam Al Amjad

Tingali ogé[édit | sunting sumber]


Rujukan[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna nu patali jeung artikel ieu dina kaca