Téori probabilitas

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Téori probabilitas ngarupakeun élmu matematik ngeunaan probabilitas atawa kamungkinan.

Matematikawan mikirkeun yen probabiliti salaku angka dina interval tina 0 ka 1 keur nangtukeun "kajadian" numana bener-bener kajadian atawa henteu kajadian dina bentuk acak. Probabilitas P(E) nangtukeun kajdian E dumasa kana aksioma probabilitas.


Nulis.jpg