Tōkaidō Shinkansen

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Rute Tokaido Shinkansen

Tōkaidō Shinkansen (東海道新幹線?) nyaeta jalur Shinkansen mimiti nu dibuka dina taun 1964 antara Tokyo jeung Shin-Ōsaka. Dioperasikeun ku Central Japan Railway Company (JR Central), nu samemehna ku JNR, Japan National Railways.

Kareta[édit | sunting sumber]

Gunung Ibuki jeung Tōkaidō Shinkansen

Aya tilu tipe kareta dina jalur: ti panggancangna nepi ka panglaunna, nyaeta Nozomi, Hikari, jeung Kodama. Lolobana diterusken ka Sanyō Shinkansen, pangjauhna nepi ka Hakata Station Fukuoka.

Kareta dina jalur kaasup:

Hikari ti Tokyo ka Osaka perlu waktu opat jam dina 1964; terus mondokan jadi 3 jam 10 menit dina taun 1965. Ku ngawanohkeun Nozomi dina taun 1992, waktuna beuki mondokan jadi 2 jam 30 menit. Ngagunakeun kareta seri N700 dina 2007 ngurangan waktu Nozomi jadi 2 jam 25 menit.

Stasion[édit | sunting sumber]

Kareta Kodama eureun di unggal stasion. Kareta Nozomi jeung Hikari eureun di tempat-tempat nu beda.

Stasion dina Basa Jepang Kota Jarak (km)
(ti Tokyo)
Pindah jalur Tanda
Tokyo 東京 Chiyoda, Tokyo 0.0 JR East: Tōhoku Shinkansen, Jōetsu Shinkansen, Nagano Shinkansen, Yamanote Line, Jalur Utama Chūō, Sōbu Main Line, Keihin-Tōhoku Line, Jalur Utama Tōkaidō, Keiyō Line, Jalur Yokosuka
Tokyo Metro: Marunouchi Line (M-17)
Shinagawa 品川 Minato, Tokyo 6.8 JR East: Jalur Yamanote, Keihin-Tōhoku Line, Jalur Utama Tōkaidō, Jalur Yokosuka
Keihin Electric Express Railway: Main Line
Shin-Yokohama 新横浜 Kōhoku-ku, Yokohama 25.5 JR East: Yokohama Line
Yokohama Municipal Subway Blue Line (No. 3 Line)
Odawara 小田原 Odawara, Kanagawa 76.7 JR East: Jalur Utama Tōkaidō, Shōnan-Shinjuku Line
Odakyū Electric Railway: Odawara Line, Izu-Hakone Railway: Daiyuzan Line, Hakone Tozan Railway: Hakone Tozan Line
Atami 熱海 Atami, Shizuoka 95.4 JR East: Jalur Utama Tōkaidō (tujuan Tokyo), Ito Line, JR Central: Jalur Utama Tōkaidō (tujuan Maibara)
Mishima 三島 Mishima, Shizuoka 111.3 JR Central: Jalur Utama Tōkaidō
Izu-Hakone Railway: Sunzu Line
Shin-Fuji 新富士 Fuji, Shizuoka 135.0 (no railway)
Shizuoka 静岡 Aoi-ku, Shizuoka 167.4 JR Central: Jalur Utama Tōkaidō
Shizuoka Railway: Shizuoka-Shimizu Line (Shin-Shizuoka Station)
Kakegawa 掛川 Kakegawa, Shizuoka 211.3 Central JR: Jalur Utama Tōkaidō
Tenryū-Hamanako Railway: Tenryū Hamanako Line
Hamamatsu 浜松 Hamamatsu, Shizuoka 238.9 JR Central: Jalur Utama Tōkaidō
Enshu Railway: Enshu Railway Line (Shin-Hamamatsu Station)
Toyohashi 豊橋 Toyohashi, Aichi 274.2 JR Central: Jalur Utama Tōkaidō, Iida Line
Nagoya Railroad (Meitetsu): Jalur Utama Nagoya, Toyohashi Railroad: Atsumi Line (Shin-Toyohashi Station), Azumada Main Line (tramway, Ekimae Station)
Mikawa-Anjō 三河安城 Anjō, Aichi 312.8 JR Central: Jalur Utama Tōkaidō
Nagoya 名古屋 Nakamura-ku, Nagoya 342.0 JR Central: Jalur Utama Tōkaidō, Jalur Utama Chūō, Jalur Utama Kansai, Jalur Utama Takayama
Nagoya Subway: Jalur Higashiyama (H08), Jalur Sakura-dōri (S02), Nagoya Railroad (Meitetsu): Jalur Utama Meitetsu Nagoya (Stasion Meitetsu Nagoya), Kintetsu: Jalur Nagoya (Stasion Kintetsu Nagoya), Nagoya Seaside Rapid Railway: Jalur Aonami (AN01)
Gifu-Hashima 岐阜羽島 Hashima, Gifu 367.1 Nagoya Railroad (Meitetsu): Meitetsu Hashima Line (Shin-Hashima Station)
Maibara 米原 Maibara, Shiga 408.2 JR Central: Jalur Utama Tōkaidō (tujuan Atami), JR West: Biwako Line (a part of Tōkaidō Main Line, for Kyoto), Hokuriku Main Line
Ohmi Railway: Main Line
Kyoto 京都 Shimogyo-ku, Kyoto 476.3 JR West: Biwako Line (tujuan Maibara), JR Kyoto Line (sabegan Jalur Utama Tōkaidō, tujuan Osaka) Sagano Line (bagean ti San'in Main Line), Nara Line
Kintetsu: Kyoto Line, Kyoto Municipal Subway: Karasuma Line
Shin-Ōsaka 新大阪 Yodogawa-ku, Osaka 515.4 JR West: Sanyō Shinkansen (tujuan ka Hakata Station), JR Kyoto Line
Osaka Municipal Subway: Midōsuji Line (M13)

Catetan jeung rujukan[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]