Tahu Gejrot

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Tahu Gejrot Cirebon.

Tahu Gejrot, kadaharan tina tahu anu di goréng, di potong, sarta ngagunakeun samara tina bawang beureum, cabé rawit sarta gula.[1] Sederhana pisan kadaharan ieu, tapi rasana rongkah, sarta miboga ciri has tibatan nu séjén, tahu gejrot biasana di sajikeun dina hiji Cobek/Layah leutik.[1]
Kadaharan tradisional ieu berbahan dasar utama tahu anu ngabogaan ciri khas nu beda.[2] Tahu jenis ieu ngabogaan tekstur unik sarta béda kalayan tahu jenis séjénna.[2] Lamun diperhatikeun sacara cermat, sanggeus dimasak asak, tahu baris ngabogaan tekstur berongga jeung kulit rangu sarta daging ipis anu némpél dina kulitna.[2] Cara nyajikeun sederhana sarta masih tradisional, éta jadi ciri has ti Tahu Gejrot ieu.[2] Tahu asak anu ukuranana leutik-leutik éta dibagi jadi dua bagian tuluy jadi irisan tahu anu ukuranana leuwih leutik.[2] Disajikeun dina piring leutik anu dijieun tina tembikar anu nambahan kekhasan tina kadaharan ieu.[2] Kalayan ulekan anu samara-samarana kawas garam, gula beureum ditambah irisan bawang beureum, bawang bodas sarta cabé rawit anu luyu jeung selera, saterusna disiram ku kuah anu dijieun tina campuran cai, kecap sarta gula aren nu ngajadikeun rasa ti Tahu Gejrot ieu sampurna.[2] Ladana cabe rawit kalayan kuah bisa ngagoyang létah urang.[2] Pikeun ngarasakeun Tahu Gejrot ieu, urang henteu ngagunakeun séndok tapi ngan perlu sabatang nyéré leutik pikeun nojos tahu.[2]

Resep Nyieun Tahu Gejrot[édit | sunting sumber]

Bahan-bahan[édit | sunting sumber]

15 Tahu goréng Sumedang
4 bawang bodas, dipotongan
2 cabé beureum, dipotongan
4 cabé rawit, dipotongan
5 bawang beureum, ditumbuk
4 cabé rawit, ditumbuk
2 cabé héjo, ditumbuk
3 sdm cai asem
1 sdm kecap amis
250 cc cai
gula beureum sarta uyah sacukupna
Bawang goréng.[3]

Cara Nyieun[édit | sunting sumber]

  1. Potong tahu jadi dua,
  2. Godog cai sarta kabéh bahan, kajaba samara saos anu ditumbuk tadi,
  3. Sanggeus rasana rada amis sarta asemna pas, asupkeun cabé sarta bawang beureum,
  4. Tiiskeun, bahékeun kana tahu goréng.[3]

Referensi[édit | sunting sumber]

  1. a b (id)[1] (diaksés tanggal 07 Nopember 2011)
  2. a b c d e f g h i (id)[2] (diaksés tanggal 07 Nopember 2011)
  3. a b (id)[3] (diaksés tanggal 07 Nopember 2011)
Nulis.jpg