Tajimi, Gifu

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Tajimi
多治見市
Lokasi Tajimi
Tajimi aya di Gifu, Jepang.
Lokasi
Nagara Jepang
Wewengkon Chūbu
Préfektur Gifu
Karakter fisik
Area 91,24 km² (35,2 sq mi)
Lokasi 35°20′N 137°8′E
Lambang
Kantor Pamarentahan Tajimi
Alamat 〒507-8703
2-15 Hinode-machi, Tajimi-shi, Gifu-ken
Nomer telpon 0572-22-1111
Ramatloka resmi: Kota Tajimi

Kota Tajimi (多治見市 Tajimi-shi?) nyaeta hiji kota nu aya di Préféktur Gifu, Jepang.

Dina taun 2003, populasina 103,736 tur kapadetanna 1,333.54 jiwa per km². Legana nyaeta 77.79 km². Tajimi aya di wewengkon Tono di Préféktur Gifu, di Walungan Toki. Tajimi kawentar ku keramik, hususna gaya Oribe jeung Seto. Unggal dua tahun aya festival keramik, Mino International Ceramics Festival diayakeun unggal tilu taun.

Tajimi oge tempatna Eihō-ji, nu boga Nanzenji tina sakola Rinzai ajaran Budha Zen. Eihoji ayana di Kokeizan, di beulah kalereun kota. Tajimi oge tempat biara Katolik nu boga Pakumpulan Divine Word. Biara nu kawentar ku wine. Kota ieu diadegkeun dina tanggal 1 Agustus, 1940.

Tajimi boga kota sobat nu raket jeung Terre Haute, Indiana, USA saprak taun 1960-an.


Nulis.jpg