Taman Impian Jaya Ancol

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Taman Impian Jaya Ancol mangrupakeun hiji objék wisata jeung properti di Jakarta Kalér.

Sajarah[édit | sunting sumber]

Ti mimitin dina taun 1966, Taman Impian Jaya Ancol atawa biasa disebat Ancol enggeus ditujukeun sabagé hiji wewengkon wisata kapadu ku Pamaréntah Propinsi DKI Jakarta. Pikeun ngalaksanakeun tujuan éta, Pamaréntah wewengkon DKI nunjuk PT Pembangunan Jaya salaku Badan Palaksana Pembangunan (BPP) Proyék Ancol.

Dina taun 1992, status Badan Pelaksana Pembangunan (BPP) Proyék Ancol dirobah ka PT Pembangunan Jaya Ancol ngarujuk kana akta parobahan No. 33 kaping 10 Juli 1992 jadina aya parobahan pibanda jeung perséntase pibanda saham, 20% ku PT Pembangunan Jaya jeung 80% ku Pamaréntah wewengkon DKI Jakarta.

Dina 2 Juli 2004 Ancol ngalakukeun go public jeung ngarobah statusna jadi PT Pembangunan Jaya Ancol Tbk., jeung pibanda sahamna 72% ku Pamaréntah wewengkon DKI Jakarta jeung 18% ku PT Pembangunan Jaya jeung 10% ku wargi. PT Pembangunan Jaya Ancol, Tbk ngayakeun paluncuran logo anyarna dina 10 Juli 2005.

Fasilitas wisata di Ancol[édit | sunting sumber]

Usaha Pariwisata (Rékréasi jeung Résor)[édit | sunting sumber]

  • Pantai dan Taman
  • Dunia Fantasi, dibuka dina kaping 29 Agustus 1986
  • Atlantis Water Adventure
  • Gelanggang Samudra
  • Sea World
  • Putri Duyung Cottage
  • Padang Golf Ancol
  • Marina (darmaga)
  • Pasar Seni
  • Pulo Bidadari
  • Ritél
  • Hailai Executive Club
  • Kareta Gantung (Gondola [sky lift])
  • Bowling
  • Réstoran jeung café

Hotél[édit | sunting sumber]

  • Putri Duyung Cottage
  • Mercure Convention Centre
  • Hotél Raddin Ancol

Apartemén[édit | sunting sumber]

  • Ancol Mansion (badé dibuka)
  • Mediterania Marina Ancol

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Tumbu luar[édit | sunting sumber]