Taman Nasional Ujung Kulon

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Taman Nasional Ujung Kulon*
Loka Warisan Dunya UNESCO

Ujung Kulon
Nagara Bandéra Indonésia Indonésia
Tipeu Natural
Kriteria vii, ix
Rujukan 608
Wewengkon Asia-Pasifik
Sajarah inskripsi
Inskripsi 1991  (Sési ka-15)
* Ngaran saperti nu diterangkeun dina Daptar Warisan Dunya.
Wewengkon saperti nu diklasifikasikeun ku UNESCO.

Taman Nasional Ujung Kulon nyaéta taman nasional nu perenahna di tungtung kulon Jawa, Indonesia. Ujung Kulon ngawengku jumplukan kapuloan vulkanik Krakatoa jeung kapuloan liana kaasup Panaitan, Handeuleum jeung Peucang. Taman ieu legana 1,206 km² (443 km² cai), nu kalolobaanana ngampar di hiji semenanjung nu nonjol ka Samudra India. Wewengkon daratna baheulana mangrupakeun wewengkon keur tatanén tepi ka populasina béak taun 1883 nalika bituna Krakatoa nu satuluyna balik deui kana kaayaan aslina mangrupa leuweung.

Tempo oge[édit | sunting sumber]

Tumbu luar[édit | sunting sumber]

Citakan:World Heritage Sites in Indonesia

Koordinat: 6°45′S 105°20′E / 6.750°S 105.333°E / -6.750; 105.333Citakan:WJava-geo-stub