Taman Nasional Wakatobi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Daérah perairan sagara di Indonésia bagian wétan nepi ka ayeuna masih jadi segitiga terumbu karang pangalusna di dunya. [1] Salah sahijina nya éta Taman Nasional Wakatobi di Kabupatén Buton, Sulawesi Tenggara. Taman Nasional Wakatobi miboga potensi sumberdaya alam sagara anu hadé, alus jenisna, jeund deui unik, kalayan panorama sagara anu ngirut. [2] Taman nasional ieu ngabogaan 25 gugusan terumbu karang jeung dikurilingan ku basisir ti pulo-pulo karang sapanjang 600 km. [2] Leuwih ti 112 jenis karang ti 13 famili diantarana Acropora formosa, A. hyacinthus, Psammocora profundasafla, Pavona cactus, Leptoseris yabei, Fungia molucensis, Lobophyllia robusta, Merulina ampliata, Platygyra versifora, Euphyllia glabrescens, Tubastraea frondes, Stylophora pistillata, Sarcophyton throchelliophorum, Sinularia jeung sajabana. [2]

Kakayaan jenis lauk anu dipiboga ku taman nasional ieu sakitar 93 jenis lauk konsumsi perdagangan jeung lauk hias diantarana argus bintik (Cephalopholus argus), takhasang (Naso unicornis), pogo-pogo (Balistoides viridescens), napoleon (Cheilinus undulatus), lauk beureum (Lutjanus biguttatus), baronang (Siganus guttatus), Amphiprion melanopus, Chaetodon specullum, Chelmon rostratus, Heniochus acuminatus, Lutjanus monostigma, Caesio caerularea, jeung sajabana. [2]


Nulis.jpg



Rujukan[édit | sunting sumber]