Tanaka Giichi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Tanaka Giichi
Perdana Mentri Jepang
Perdana Mentri Jepang ka-26
Masa jabatan
20 April 1927 – 2 Juli 1929
Saméméhna Wakatsuki Reijiro
Sangguesna Hamaguchi Osachi
Katerangan lian
Gumelar 22 Juni 1864
Hagi, Nagato Province, Jepang
Pupus 29 Séptémber 1929 (yuswa 65)
Tokyo, Japan
Partéy pulitik Rikken Seiyukai
Pagawéan General, Imperial Japanese Army

Baron Tanaka Giichi (田中 義一 Tanaka Giichi ?), (22 Juni 186429 Séptémber 1929) nyaeta salah saurang jendral dina Tentara Kakaisaran Jepang, pulitikus, sarta Perdana Mentri Jepang ka-26 ti 20 April 1927 dugi ka 2 Juli 1929.

Rujukan[édit | sunting sumber]

  • Gluck, Carol. Japan's Modern Myths. Princeton University Press (1987). ISBN 0-691-00812-4
  • Hane, Mikiso. Modern Japan: A Historical Survey. Westview Press (2001). ISBN 0-8133-3756-9
  • Harries, Meirion. Soldiers of the Sun: The Rise and Fall of the Imperial Japanese Army. Random House; Reprint edition (1994). ISBN 0-679-75303-6
  • Morton, William Finch. Tanaka Giichi and Japan's China Policy. New York: St. Martin’s Press, 1980.
Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan


Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Saméméhna
Kijuro Shidehara
Minister for Foreign Affairs of Jepang
1927-1929
Sanggeusna
Kijuro Shidehara


Nulis.jpg