Taufik Hidayat

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Taufik Hidayat

Taufik Hidayat nya éta salasahiji pamaén badminton Indonesia nu geus kasohor ka sakuliah dunya ti klub Sangkuriang Graha Sarang Eléktrik Bandung.[1] Lahir di Bandung, Jawa Barat 10 Agustus 1981.[2] Meunangkeun medali emas keur Indonesia dina Olimpiade Athena 2004 ngéléhkeun Seung Mo Shon ti Korea Selatan di babak final.[2]
Tanggal 21 Agustus 2005 jadi jawara dunya ngéléhkeun Lin Dak.[1] Salian ti éta, Taufik ogé kungsi nyangking jawara tunggal putra Asian Games (2003 jeung 2006), sarta genep kali jadi jawara di Indonesia Terbuka (1999, 2000, 2002, 2003, 2004, jeung 2006).[1] Pangalaman lianna nya éta dina Piala Thomas (2000, 2002, 2004, 2006, jeung 2008) sarta Piala Sudirman (1999, 2001, 2003, jeung 2005).[2] Taufik nikah tanggal 4 Februari 2006 ka Ami Gumelar putrina Agum Gumelar jeung Linda Amalia Sari.[2]
Taufik mundur ti Pelatnas Cipayung dina tanggal 30 Januari 2009.[2] Sanggeus éta tuluy jadi pamaén profesional.[2] Kiwari keur ngokolakeun bisnis jeung Yonex dina widang alat-alat olahraga.[2]

Préstasi Tunggal[édit | sunting sumber]

  1. Taun 1998: Juara Brunei Open.[1]
  2. Taun 1999: Juara Indonesia Open, Juara SEA Games.[1]
  3. Taun 2000: Juara Indonesia Open, Juara Malaysia Open, Juara Kejuaraan Asia.[1]
  4. Taun 2001: Juara Singapore Open.[1]
  5. Taun 2002: Juara Indonesia Open, Juara Taiwan Open, Juara Asian Games.[1]
  6. Taun 2003: Juara Indonesia Open.[1]
  7. Taun 2004: Juara Indonesia Open, Juara Kejuaraan Asia, Juara Olimpiade.[1]
  8. Taun 2005: Juara Singapore Open, Juara Kejuaraan Dunia.[1]
  9. Taun 2006: Juara Indonesia Open, Juara Asian Games.[1]
  10. Taun 2007: Juara Kejuaraan Asia, Juara SEA Games.[1]
  11. Taun 2008: Juara Macau Open.[1]
  12. Taun 2009: Juara US Open, Juara India Open.[1]
  13. Taun 2010: Juara Canada Open, Juara Indonesia GP Gold, Juara French Open SS.[1]


Referensi[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p Profil Taufik Hidayat (Diakses tanggal 15 Nopember 2011) (id)
  2. a b c d e f g Taufik Hidayat (Diakses tanggal 15 Nopember 2011) (id)


Replace this image male.svg