Taun Gajah

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Taun Gajah (عام الفيل `Âm al-Fîl) diperkirakeun dina 570 M sarta dicaritakeun dina sajarah Muslim minangka taun nu sarua jeung taun kalahiran Nabi Muhammad.[1] Dingaranan kitu teh nujul kana hiji kajadian nu aya di Mekah, nalika Abrohah, pupuhu Kristen[2] di prinsipalitas Saba' (Yaman), nu ngerahkeun baladna pikeun ngancurkeun Kabah kalayan sajumlah gede wadya balad nu nu mawa hiji gajah[3].[4][5] Tapi, eta gajah-gajah teh dihalangan ku panyalindungan "nu teu katempo" di sabudeureun Mekah. Sanajan nu numpakannana milampah (najong, nyurung, nojosan), maranehna henteu meta. Satuluyna, maranehna ngacakan malikkeun eta gajah, bisa, tapi nalika dibalikkeun deui ka arah Mekah, eta gajah dariuk samemeh asup ka Kota Suci Mekah. Sababaraha pamanggihan di Arab Kidul ngusulkeun yen Taun Gajah meureun ayana 569 atawa 568 ti saprak urang Persia ngalengserkeun rejim Abisinia di Yaman kira-kira 570 [5], sok sanajan, ahli sajarah kiwari percaya yen kajadian ieu kajadiannana saeutikna sadekade samemeh kalahiran Nabi Muhammad [6].

Tempo oge[édit | sunting sumber]

Catetan suku[édit | sunting sumber]

  1. Hajjah, pg. 73
  2. Riwayat sejen nyebutkeun yen manehna teh raja ngora ti Karajaan Aksum atawa minangka Raja Saba'.
  3. Sababaraha sumber ngarujuk kana gajah nu jamak, nu tepi ka jumlahna teh aya dalapan
  4. Hajjah, pg. 73
  5. a b William Montgomery Watt(1974), p.7
  6. Esposito (2003). The oxford dictionary of Islam, ISBN 0-19-512558-4, Oxford University Press

Rujukan[édit | sunting sumber]

Tumbu luar[édit | sunting sumber]