Teater Romawi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Teater Romawi di Orange, Prancis

Sanggeus taun 200 SM, kagiatan seni pindah ti Yunani ka Roma, kitu ogé jeung drama.[1] Drama-drama Romawi kacida pentingna dina kamekaran sajarah lantaran gedé pangaruhna ka jaman Renaissance.[1] Loba panulis Renaissance nu tatapakanana tina drama-drama Yunani nu disadur kana drama Romawi, misalna waé William Shakespeare.[1]
Teater Roma mangrupa hasil adaptasi tina teater Yunani, bédana téh dina scene ditambahan témbok nu jangkung nu disebut FaÇade. Panggung mibanda pungsi minangka jalan.[2]
Pamaréntah ngan saukur méré bantuan dina pintonan-pintonan, sedengkeun waragadna mah jadi tanggung jawab jalma nu baleunghar. [2]

Wangun drama di Teater Romawi[édit | sunting sumber]

Tragédi[édit | sunting sumber]

Wangun drama ieu diwanohkeun ka Roma taun 240 SM ku Livius Andronicus (ngaliwatan saduran tragédi-tragédi Yunani).[2] Panulis tragédi nu kasohor nya éta Lucius Annaeus Seneca (4 SM-65 SM).[2] Seneca nya éta inohong politik jeung sasta sarta sauranf filsuf nu nganut mazhab STOA.[2]Tulisan-tulisanana leuwih museur kana filsafat, sawatara surat, esei, sarta hiji satyr jeung 9 tragédi.[2]

Komédi[édit | sunting sumber]

Ampir sarua jeung komédi anyar Yunani.[2] Lakon koor dileungitkeun sarta ditambahan ku musik jeung lagu.[2] Panulis-panulisna nya éta Terence jeung Plautus.[2]

Drama minor[édit | sunting sumber]

Ieu drama dibagi jadi tilu nya éta farce péndék, mime (drama péndék nu faktual), jeung pantomim. [3]
Jenis drama nu dipikaresep di Roma nya éta komédi, farce péndék, pantomime, jeung pintonan-pintonan sénsasional.[2]


Referensi[édit | sunting sumber]

  1. a b c Sumardjo, Jakob.1986.Ikhtisar Sejarah Teater Barat.Bandung:Angkasa Kaca 16 (id)
  2. a b c d e f g h i j Sumardjo, Jakob.1986.Ikhtisar Sejarah Teater Barat.Bandung:Angkasa Kaca 17 (id)
  3. Sumardjo, Jakob.1986.Ikhtisar Sejarah Teater Barat.Bandung:Angkasa Kaca 19 (id)


Nulis.jpg