Teddy bear

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Gambar:200px-Teddy bear 27.jpg Teddy bear nya eta ngaran boneka biruang nu asalna ti Amerika Serikat. Dina hiji poé, taun 1902, harita Présidén Roosevelt diondang moro biruang di Leuweung Sharkey, Mississippi, AS. Tapi, Présidén teu hasil wae sanajan geus tilu poé di jero leuweung. Nempo éta, Présidén ditawaran biruang hirup, tuluy ditawaran sina ditembak. Tapi, tawaran eta langsung ditampik ku Présidén Roosevelt. Dangong kapadulianana kana sato ngainspirasi kartunis pulitik Clifford Berryman. Manéhna nyicikeun katuladanan Roosevelt kana hiji ilustrasi gambar. Saprak harita, dijieun kaulinan boneka wangun biruang anu dingaranan Teddy--dicokot ti ngaran hareup Présidén Theodore Roosevelt. Nyaéta Margaret Steiff jelema anu mimiti nyieun boneka biruang Tedd