Telkom Indonesia

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Telkom Indonesia
Tipe Swasta
Ngadeg Jakarta, Indonesia
Kantor puseur Bandung, Indonesia
Inohong konci Rinaldi Firmansyah (Direktur Utama)
Industri Telepon seluler
Indung pausahaan Pamarentah Indonesia
Ramatloka www.telkom.co.id

Telkom Indonesia mangrupakeun salah sahiji Badan Usaha Milik Negara (BUMN) nu bergerak dina bidang panyadiaan jasa telekomunikasi, nyaeta telekomunikasi cicing sareng telekomunikasi usik di Indonesia.

Telkom mangrupakeun pausahaan telepon paling gede di Indonesia, nu nguasaan pasar boh Telepon rumah (PSTN Telkom), GSM (liwat anak pausahaanna Telkomsel) atawa CDMA (liwat produkna Telkom Flexi).

Sajarah[édit | sunting sumber]

Pangadegan Telkom dimulai ti 23 Oktober 1856, waktos mulai dioperasikeunna layanan telekomunikasi nu mimiti di Indonesia dina bentuk kiriman telegraf ti Jakarta (waktos eta Batavia) ka Bogor (waktos eta Buitenzorg).

Parubahan terakhir di taun 2009 nyaeta New Telkom Indonesia, nyaeta transformasi (paubahan) dina bisnis, dina infrastruktur, dina sistem sareng model operasi sareng paubahan sumber daya manusa. Resmina diluncurkeun dina kaping 23 Oktober 2009, waktos ulang taun Telkom nu ka 153.

Sampe 31 Desember 2008, pelanggan Telkom naek 37% ti taun sateuacanna nyaeta 86,6 juta pelanggan nu kabagi kana telepon tetep (PSTN) saloba 8,6 juta pelanggan, FWA 12,7 juta pelanggan sareng 65,3 juta pelanggan telepon usik.

Produk[édit | sunting sumber]

  • Telepon tetep (PSTN)
  • Telkom Flexi
    • Flexi Trendy (Seluler CDMA pra mayar)
    • Flexi Classy (Seluler CDMA pasca mayar)
  • Telkom Speedy
  • Telkom SLI 007
  • Telkom VoIP 01017

Grup[édit | sunting sumber]

  • Telkomsel
  • Infomedia Nusantara (yellow pages)
  • Graha Sarana Duta
  • Telkom Vision
  • Pramindo
  • Sigma
  • Finnet

Loka luar[édit | sunting sumber]