Telkom Indonesia

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Telkom Indonesia
Tipe Swasta
Ngadeg Jakarta, Indonesia
Kantor puseur Bandung, Indonesia
Inohong konci Rinaldi Firmansyah (Direktur Utama)
Industri Telepon seluler
Indung pausahaan Pamarentah Indonesia
Ramatloka www.telkom.co.id

Telkom Indonesia mangrupa salah sahiji Badan Usaha Milik Negara (BUMN) nu usahana dina widang panyadiaan jasa telekomunikasi, nyaéta telekomunikasi cicing sareng telekomunikasi usik di Indonesia.

Telkom mangrupa pausahaan telepon paling gedé di Indonesia, nu ngawasa pasar boh telepon imah (PSTN Telkom), GSM (liwat anak pausahaanna Telkomsel) atawa CDMA (liwat produkna Telkom Flexi).

Sajarah[édit | sunting sumber]

Telkom diwangun ti tanggal 23 Oktober 1856, dioperasikeunna layanan telekomunikasi nu mimiti di Indonesia dina bentuk kiriman telegraf ti Jakarta (waktos eta Batavia) ka Bogor (waktos eta Buitenzorg).

Parobahan pamungkas dina taun 2009 nyaéta New Telkom Indonesia, mangrupa transformasi (parobahan) dina bisnis, dina infrastruktur, dina sistem jeung model operasi sarta parobahan sumber daya manusa. Resmina diluncurkeun dina kaping 23 Oktober 2009, waktos ulang taun Telkom nu ka 153.

Sampe 31 Desember 2008, pelanggan Telkom naek 37% ti taun sateuacanna nyaeta 86,6 juta pelanggan nu kabagi kana telepon tetep (PSTN) saloba 8,6 juta pelanggan, FWA 12,7 juta pelanggan sareng 65,3 juta pelanggan telepon usik.

Produk[édit | sunting sumber]

  • Telepon tetep (PSTN)
  • Telkom Flexi
    • Flexi Trendy (Seluler CDMA pra mayar)
    • Flexi Classy (Seluler CDMA pasca mayar)
  • Telkom Speedy
  • Telkom SLI 007
  • Telkom VoIP 01017

Grup[édit | sunting sumber]

  • Telkomsel
  • Infomedia Nusantara (yellow pages)
  • Graha Sarana Duta
  • Pramindo
  • Sigma
  • Finnet

Loka luar[édit | sunting sumber]