Telkomsel

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Telkomsel
Tipe Swasta
Ngadeg Jakarta, Indonesia (26 Méi 1995)
Kantor puseur Jakarta, Indonesia
Inohong konci Sarwoto Atmosutarno (Direktur Utama)
Industri Telepon seluler
Indung pausahaan PT Telkom Indonesia Tbk
Ramatloka www.telkomsel.com

Telkomsel mangrupakeun salah sahiji parusahaan telekomunikasi seluler di Indonesia. Telkomsel oge mangrupakeun anak perusahaan ti PT. Telkom Indonesia. Telkomsel ayeuna posisina nyaeta operator seluler paling gede di Indonesia ditingali tina jumlah pelanggan kusabab sukses ngaraih 72 juta pelanggan.

Sajarah[édit | sunting sumber]

Operasional Telkomsel dimimitian dina kaping 26 Mei 1995, Telkomsel dibentuk tina patungan saham anatara PT. Telkom sareng PT. Indosat.

Di taun 1997, Telkomsel mangrupakeun operator seluler pangpertamana di wilayah Asia oge termasuk nu pangmimitina di dunia, nu ngenalkeun layanan telepon seluler pra bayar. Dina taun 1998, Telkomsel sukses ngajadikeun manehna parusahaan telepon seluler nomer hiji di Indonesia, ditingali tina jumlah pamake kartuna.

Produk[édit | sunting sumber]

Kartu SimPATI
  • kartuHALO
    • Halo hybrid
    • Halo bebas bicara
    • Halo bebas abonemen
  • simPATI
  • Kartu AS
  • Telkomsel Flash
  • Layanan Blackberry

Loka luar[édit | sunting sumber]