Tilu pamandangan di Jepang

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Tilu pamandangan di Jepang (Nihon sankei)
1. Matsushima
2. Amanohashidate
3. Miyajima
Pulo Cemara nu ngahias Basisir Matsushima.
Amanohashidate ti beulah kulon.
Pamandangan torii di Kuil Itsukushima salah sahiji tina tilu pamandangan

Tilu Pamandangan di Jepang (日本三景 Nihon sankei) nyaeta runtuyan pamandangan nu pangkawentarna di Jepang, ampir kaasup kana Tujuh Kaajaiban Dunya Baheula. Runtuyan ieu mimiti dijeun ku Hayashi Razan, dina taun 1643.

Tilu Pamandangan nyaeta:

Runtuyan di luhur dikumpulkeun dina "Tilu nu pangkawentar". Saterusna nyaeta Tilu Taman nu Kawenter (三名園 Sanmeien), nyaeta:

Tilu kastil di Jepang nyaeta:

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]