Tiori statistik

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Tiori statistik ngawengku sababaraha topik, nyaeta:

Model statistik sumber data sarta cara ngarumuskeun masalah:

  1. Sampling ti hiji populasi nu tinangtu/kawates
  2. Measuring observational error and refining procedures
  3. Studying statistical relations

Ngarencanakeun panalungtikan statistik pikeun ngukur jeung ngontrol kasalahan amatan (Ing. observational error):

  1. Desain percobaan keur nangtukeun éfék perlakuan
  2. Survey sampling pikeun ngadadarkeun populasi alami

Summarizing statistical data in conventional forms (also known as statistik deskriptif)

  1. Milih kasimpulan statistik keur ngajelaskeun sampel
  2. Fitting probability distributions to sample data

Interpreting statistical data is the final objective of all research:

  1. Common assumptions that we make
  2. Likelihood principle
  3. Estimating parameters
  4. Tes hipotesa statistik
  5. Revising opinions in statistics

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

probability, statistik, daptar jejer statistis