Tirosin

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Tirosin
Struktur kimia TirosinStruktur kimia Tirosin
Ngaran sistimatik asam (S)-2-Amino-3-(4-hidroksi-
fénil)-propanoat
Wancahan Tyr
Y
Rumus kimia C9H11NO3
Masa molekul 181.19 g mol-1
Titik lééh 343 °C
Dénsitas 1.456 g cm-3
Titik isolistrik 5.66
pKa 2.24
9.04
10.10
Nomer CAS [60-18-4]
Nomer EINECS 200-460-4
SMILES Oc1ccc(CC(N)C(=O)O)cc1
Bantahan jeung rujukan

Tirosin (Yun. tyros nu hartina kiju, sabab munggaran kapanggih dina kiju), 4-hidroksifénilalanin, atawa asam 2-amino-3(4-hidroksifénil)-propanoat, mangrupakeun salah sahiji ti 20 asam amino nu dipaké ku sél pikeun nyintésis protéin.

Hidroksilaseu tirosin[édit | sunting sumber]

Hidroksilaseu tirosin (tyrosine hydroxylase, TH) énzim nu ngawates laju réaksi dina sintésis katékolamin (dopamin, norépinéfrin, épinéfrin).

Baca ogé[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  • GA Molnar et al. Kidney International 68:2281-2287, 2005 [1]
  • GA Molnar et al. Free Radical Research 39(12):1359-1366, 2005) [2]


Asam amino

Alanin (kd) | Arginin (kd) | Asparagin (kd) | Asam aspartat (kd) | Sistéin (kd) | Asam glutamat (kd) | Glutamin (kd) | Glisin (kd) | Histidin (kd) | Isoleusin (kd) | Leusin (kd) | Lisin (kd) | Métionin (kd) | Fénilalanin (kd) | Prolin (kd) | Serin (kd) | Tréonin (kd) | Triptopan (kd) | Tirosin (kd) | Valin (kd)
Asam amino ésénsial | Protéin | Péptida | Kode genetik


Nulis.jpg