Tom DeLonge

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Tom DeLonge (2004)

Thomas Matthew DeLonge, Jr atawa anu leuwih kasohor Tom DeLonge nya éta vokalis katut gitaris dina grup musik Angels & Airwaves jeung Blink-182 anu kamari nembé reuni deui taun 2009[1]. Tom lahir di Poway, Kalifornia, Amerika Serikat tanggal 13 Désémber 1975 ti pasangan Thomas DeLong, Sr jeung Connie[1][2]. Tom boga lanceuk lalaki, ngaranna Shon jeung adi awéwé, ngaranna Kari[2]. Tom dihadiahan gitar ku babaturanna nlika milangkala nu ka 15, harita Tom geus mulai kapangaruhan ku musik-musik punk rock saperti NOFX, Descendents, Screeching Weasel, Jimmy Eat World jeung The Queers[1]. Nalika sakola di SMA Rancho Bernardo, Tom diwanohkeun ka Mark Hoppus ku adina Mark, Anne Hoppus[1]. Sedengkeun Scott Raynor papanggih jeung Tom nalika Battle of the Bands, terus maranéhna sapuk pikeun nyieun grup musik Blink-182[1].

DeLonge milih ninggalkeun Blink-182, diduga alatan ayana konflik internal jeung goréngna komunikasi antar personil, terus Blink-182 dinyatakeun vakum dina taun 2005, sedengkeun DeLonge nyieun proyék anyar nya éta ngabentuk grup musik Angels & Airwaves[1][2]. Tapi di Taun 2009, Blink-182 ngumpul deui, terus ngalaksanakeun tur[1].

Blink-182 toured across the United States along with Weezer, Panic at the Disco, Chester French, Asher Roth, All American Rejects, Taking Back Sunday, and Fall Out Boy, they're planning to release their newest album around late 2010.

Lian ti éta , Tom ogé anu ngarahkeun nalika nyieun vidio klip lagu Taking Back Sunday, This Photograph is Proof, taun 2004[1]. Tom ogé nyieun website personal anu dingaranan modlife[1]. Tom boga perusahaan sapatu anu kasoshor nya éta Macbeth[1]. Tom nikah jeung Jen Jenkins tanggal 26 Méi 2001 anu saacanna kungsi panggih dina pésta kurang leuwih 5-6 taun ka Tukang[2]. Tina ieu hubungan, Tom boga 2 anak, diantarana Ava Elizabeth anu lahir tanggal 15 Juli 2002 jeung Jonas Rocket anu lahir tanggal 16 Agustus 2006[2].

Référénsi[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e f g h i j (en)[Tom DeLonge- people.famouswhy.com] (diakséstanggal 15 Nopémber 2011)
  2. a b c d e (en)[Bio - Thomas Matthew DeLonge Jr] (diakssé tanggal 15 Nopémber 2011)
Nulis.jpg